Νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη

Στην αντεισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη τα ηνία για τις έρευνες κατά της διαφθοράς

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε σήμερα Δευτέρα, τα ηνία της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς αναλαμβάνει η Ελένη Τουλουπάκη. Κατά τη θητεία της, έχει ασχοληθεί με δεκάδες σημαντικές υποθέσεις, όπως τις λίστες με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού Μπόργιανς και Λαγκάρντ.

Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής

και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Βασιλική Θάνου, με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα και με την συμμετοχή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου επέλεξε σχεδόν ομόφωνα την 52χρόνη αντεισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση του ΑΔΣ, εξέφρασε διαφορετική γνώμη για το πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος πρότεινε άλλους αρχαιότερους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η κυρία Τουλουπάκη εισήλθε στο δικαστικό Σώμα την 1η Οκτωβρίου 1999, ενώ για δεύτερη δικαστική χρονιά, είχε οριστεί επικεφαλής στο ανακριτικό γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παράλληλα ανήκε στην ομάδα του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ταξίδεψε με τον κ. Αθανασίου στη Χάγη, όπου συναντήθηκαν και ζήτησαν από τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στοιχεία για τους Έλληνες των Panama Papers.

Keywords
Τυχαία Θέματα