Προσγειώθηκε χθες στον νέο αερολιμένα της Πάρου το πρώτο αεροπλάνο

Στην πρώτη επίσημη πτήση, που προσγειώθηκε χθες το πρωί στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Το νέο αεροδρόμιο δίνει τη δυνατότητα προσγείωσης – απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο.

«Η έναρξη λειτουργίας του, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και ευρύτερα για τις Κυκλάδες, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο υποδομής, που συνδέεται με την τουριστική και την εν γένει ανάπτυξη

της νησιωτικής περιοχής» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο περιφερειάρχης.

Τα επίσημα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνουν την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αρχής γενομένης με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, από τις 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αναβάθμιση της προσβασιμότητας θα αυξήσει την επιβατική κίνηση στην Πάρο κατά 150.000 επιβάτες.

Ο Κωνσταντίνος Λεοντίδης αποχαιρετά τον παλιό αερολιμένα

Ο Κωνσταντίνος Λεοντίδης, εργαζόμενος στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, αποχαιρέτησε με ένα post στο facebook τον παλιό αερολιμένα και καλωσόρισε τον νέο.

Δείτε το σχετικό post, το οποίο «ανέβασε» ο κ. Λεοντίδης στις 17 Ιουλίου:

Keywords
Τυχαία Θέματα