Πώς θα αποφύγετε την πρόκληση αυχενικού συνδρόμου

Το αυχενικό σύνδρομο ταλαιπωρεί πλήθος κόσμου και συνήθως οφείλεται στις καθημερινές συνήθειες αλλά και στη λανθασμένη στάση λόγω πολύωρης εργασίας. Για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα όσων ήδη πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, αλλά και για να αποφύγει κανείς μια μελλοντική πρόκληση αυχενικού συνδρόμου μπορεί να ακολουθήσει τις παρακάτω συμβουλές:

Φροντίζουμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και όχι καμπουριαστά.

Κι όμως και η αναπνοή παίζει ρόλο. Επειδή λόγω του στρες η αναπνοή μας είναι κοφτή επιβαρύνονται

οι αναπνευστικοί μύες του αυχένα. Επομένως φροντίζουμε να αναπνέουμε βαθιά.

Αποφεύγουμε να σηκώνουμε βάρη και κυρίως βαριές τσάντες στον ώμο.

Τα διπλοεστιακά γυαλιά (μισά-μισά) είναι πιθανό να αυξήσουν τη μυική ένταση του αυχένα

Εάν φοράμε διπλοεστιακά γυαλιά (μισά-μισά), πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυξάνουν τη μυϊκή ένταση του αυχένα και επιδεινώνουν την κατάσταση.

Αποφεύγουμε να έχουν πολύ μακριά μας τα αντικείμενα που βρίσκονται στο γραφείο μας για να μην τεντωνόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Αποφεύγουμε τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και να καθόμαστε σε σημεία που έχει ρεύμα.

Όταν στεκόμαστε όρθιοι για αρκετή ώρα, φροντίζουμε το αφτί, ο ώμος, το ισχίο και το γόνατό μας να βρίσκονται στην ίδια ευθεία.

Φροντίζουμε να γυμναζόμαστε καθώς η σωστή εκγύμναση των μυών του αυχένα θα μας εξασφαλίσει καλή στατική ισορροπία του μυϊκού συστήματος.

Φροντίζουμε να κοιμόμαστε με ένα καλό μαξιλάρι που να καλύπτει το κενό μεταξύ του ώμου και του αφτιού όταν κοιμόμαστε στο πλάι.

Φροντίζουμε να καθόμαστε σωστά, ώστε ο αυχένας, η πλάτη και το κεφάλι να υποστηρίζονται από την πλάτη της καρέκλας. Επίσης ξεκουράζουμε τα χέρια μας στα μπράτσα της καρέκλας, γιατί έτσι η μέση και ο αυχένας μας δεν δέχονται μεγάλη πίεση.

Φροντίζουμε να μην είμαστε καθηλωμένοι για πολλή ώρα στο κάθισμα αλλά να σηκωνόμαστε ανά διαστήματα και να περπατάμε για λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα