Πώς είδαν στην Πειραιώς τις εκλογές στην Κεντροαριστερα

Εντύπωση δεν προκαλούν οι «πανηγυρισμοί» αρκετών ηγετικών στελεχών της ΝΔ, σχετικά με τη χθεσινή εκλογική διαδικασία ενός άλλου… κόμματος. Με μηνύματά τους στα social media, δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που υποδέχθηκαν με ικανοποίηση, τόσο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, όσο και της συμμετοχής ψηφοφόρων.

Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές

για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 12 Νοεμβρίου 2017

Χαιρόμαστε που οι πολίτες συμμετείχαν στις εκλογές της #Κεντροαριστεράς. Όσο εκσυγχρονίζονται τα πολιτικά κόμματα τόσο καλύτερο για το πολιτικό μας σύστημα και τη δημοκρατία. @parapolitika901

— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) 13 Νοεμβρίου 2017

Θέλω να συγχαρώ τους πάνω από 200.000 πολίτες που ψήφισαν για την Κεντροαριστερά, η οποία παραμένει δραστήρια στο πλαίσιο της Ελληνικής Δημοκρατίας. @Realfm978

Nikos Dendias (@NikosDendias) 13 Νοεμβρίου 2017

Η εξήγηση για την ικανοποίησή τους φαίνεται πως έχει διττή φύση:

Πρώτον, κύκλοι της ΝΔ κρίνουν πως έτσι δεν θα απειληθεί η κοινοβουλευτική συμμαχία που σύναψαν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη «σφραγίδα» της Φώφης Γεννηματά, η οποία την έχει καταστήσει σε μια ιδιότυπη «ουρά» της Πειραιώς.

Δείτε επίσης: Χέρι – χέρι ΝΔ και ΔΗΣΥ στην καταψήφιση διατάξεων που δεν στηρίζουν οι ΑΝΕΛ

Και δεύτερον, έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν πως ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει πλέον μετατραπεί σε μια εν δυνάμει δεξαμενή ψηφοφόρων για τη ΝΔ.

Το αν το αίσθημα της ικανοποίησής τους επιβεβαιωθεί, μένει να φανεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα