Τουρκία: Μυθεύματα τα περί δωροδοκίας με εκατομμύρια για την έκδοση Γκιουλέν

Τουρκία: Μυθεύματα τα περί δωροδοκίας με εκατομμύρια για την έκδοση Γκιουλέν13.11.2017Ειδήσεις

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε χθες «γελοίες» τις κατηγορίες ότι η Τουρκία πρόσφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν, με αντάλλαγμα την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως είχε δημοσιεύσει πρώτη η «δημοκρατία» στις 7 Νοεμβρίου.

«Ολοι οι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Τουρκία

κατέφυγε σε μέσα έξω από το κράτος δικαίου για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι εντελώς ψευδείς, γελοίοι και αβάσιμοι» αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του δικτύου NBC, πριν από μία εβδομάδα ο ειδικός ερευνητής Ρόμπερτ Μίλερ, που ασχολείται με την υπόθεση της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές, ερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Μάικλ Φλιν προσπάθησε να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία έναντι αδράς αμοιβής.

Λίγες ημέρες αργότερα η εφημερίδα «Wall Street Journal» ανέφερε πως ο Φλιν συζητούσε με Τούρκους αξιωματούχους τους τρόπους παράδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 -πριν από τις αμερικανικές εκλογές-, όταν ήταν ακόμα σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Τότε ο Φλιν είχε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με ομάδα Τούρκων, μεταξύ των οποίων ήταν ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι φέρεται ότι του πρόσφεραν 15 εκατομμύρια δολάρια για να παραδώσει τον Γκιουλέν στην τουρκική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα