Πορνογραφικές ιστοσελίδες και βρετανική Βουλή – Μια σχέση που δεν… τελειώνει

Περισσότερες από 24.000 φορές σε διάστημα μόλις έξι μηνών επιχειρήθηκε η πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες από υπολογιστές της… βρετανικής βουλής.

Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από σχετικό αίτημα, δείχνουν ότι στο διάστημα Ιουνίου – Οκτωβρίου 2017, έγιναν 24.473 προσπάθειες εισόδου σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, από υπολογιστές που ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο του κοινοβουλίου. Για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος της αποκάλυψης, τα βρετανικά ΜΜΕ συμπληρώνουν ότι πρόκειται για 160 αιτήματα πρόσβασης κάθε ημέρα.

Το αίτημα κατέθεσε η Ένωση Συντακτών (Press Association – PA) στο πλαίσιο της ελευθερίας της πληροφορίας (Freedom of Information – FoI) και σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, μόνο τον Σεπτέμβριο υπήρξαν 9.467 τέτοια αιτήματα πρόσβασης τόσο από τη Βουλή των Λόρδων, όσο και από το Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν και χειρότερα

Παρ’ όλη την αλγεινή εντύπωση που μπορεί να προκαλεί η είδηση, είναι γεγονός ότι τα πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα που ταλάνισαν το βρετανικό Κοινοβούλιο κατά το 2017, μάλλον μείωσαν δραματικά την «τάση» των βουλευτών και των Λόρδων για τέτοια «ψυχαγωγία» εν ώρα εργασίας.

Το 2015 τα αιτήματα για πρόσβαση σε πορνογραφικά sites από υπολογιστές της Βουλής έφτασαν τα 213.020. Το 2016 o αριθμός μειώθηκε κατά περίπου 100.000 αιτήματα, με αυτά να φτάνουν τα 113.208.

Τα 24.000 αιτήματα του 2017, φαντάζουν σαν «ατόπημα» ύστερα από την «επισκεψιμότητα» των προηγούμενων ετών.

Παραίτηση για φωτογραφίες

Ο πρώτος γραμματέας βρετανίδας Πρωθυπουργού, Ντάμιεν Γκριν, αναγκάστηκε σε παραίτηση ύστερα από την αποκάλυψη ότι είχε στον υπολογιστή του γραφείου του στη Βουλή, χιλιάδες πορνογραφικές φωτογραφίες.

Κατά την έρευνα που διεξήχθη, ο Γκριν έκανε «παραπλανητικές» δηλώσεις σχετικά με τις κατηγορίες που δεχόταν. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η αστυνομία είχε εντοπίσει πορνογραφικό υλικό στον υπηρεσιακό υπολογιστή του, σε έρευνα που είχε γίνει το 2008.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον υποχρέωσε σε παραίτηση μόλις το θέμα έλαβε διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι δυο τους υπήρξαν μακροχρόνιοι σύμμαχοι.

Πάντως παρά την απομάκρυνση του Γκριν, πολλοί φαίνεται πως συνεχίζουν τις «ροζ» διαδικτυακές αναζητήσεις.

Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο

Μέλη του προσωπικού της Βουλής που διατήρησαν την ανωνυμία τους, μιλώντας σε ΜΜΕ κατονόμασαν μια μεγάλη σειρά πολιτικών και συμβούλων τους που εκτιμάται ότι έχουν… «παραφερθεί».

Από την πλευρά του πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής δήλωσε ότι «όλες οι πορνογραφικές ιστοσελίδες είναι μπλοκαρισμένες από το δίκτυο υπολογιστών του κοινοβουλίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσπαθειών πρόσβασης σε τέτοιες ιστοσελίδες δεν είναι ηθελημένες. Τα δεδομένα υποδεικνύουν αιτήματα επισκέψεων και όχι “πραγματικές” επισκέψεις».

«Υπάρχουν 8.500 υπολογιστές σε όλο το δίκτυο της βουλής και χρησιμοποιούνται από βουλευτές, συμβούλους και υπαλλήλους των δύο Οίκων. Τα δεδομένα καλύπτουν και τις προσωπικές συσκευές τους με τις οποίες συνδέονται στο wifi του δικτύου», συμπληρώνει ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να μειώσει.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του FoI, την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2017 υπήρξαν 2.751.755 προσπάθειες πρόσβασης σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες.

Πηγή: RT

Keywords
Τυχαία Θέματα