Το χειρότερο βράδυ στην καριέρα του Λεμπρόν

«Στάση» έκανε ο Λεμπρόν Τζέιμς που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σε ηλικία 34 ετών θέτοντας υποψηφιότητα για τον MVP του 2018.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο “Βασιλιάς” πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της 15ετούς καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, κόντρα στους φιλόδοξους της Timberwolves της Μινεσότα.

Οι “λύκοι” προηγήθηκαν ακόμη και με 41 πόντους και επικράτησαν με το επιβλητικό 127-99

των Cavaliers, με τον ηγέτη των περσινών φιναλίστ να αγωνίζεται 27 λεπτά και να έχει 10 πόντους (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/3 βολές), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κοψίματα, 3 λάθη και 2 φάουλ.

Μπορεί το stat-line του James να μην είναι και τόσο άσχημο, θα το χαρακτηρίζαμε επιεικώς μέτριο για τα δικά του στάνταρ, όμως το –39 που έγραψε στην κατηγορία +/- είναι ασύλληπτο για έναν αθλητή του δικού του επιπέδου, για έναν ηγέτη ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τον δείκτη «Plus Minus», στα 27 λεπτά που έμεινε ο “KING” στο παρκέ, οι Cavaliers έχασαν με διαφορά 39 πόντων.

Την ίδια ώρα, ο Jimmy Butler είχε +39, ο Tyus Jones +36, οι Andrew Wiggins – Taj Gibson +35 και ο Karl-Anthony Towns +31. Ουδείς αναπληρωματικός των Timberwolves είχε θετικό πρόσημο, καθώς άπαντες οι Bjelica, Dieng, Brooks, Crawford, Georges-Hung, Myhammad έγραψαν από -3 έως -7.

Το -39 του LeBron James είναι η χειρότερη επίδοση της καριέρας του στο ΝΒΑ και ήρθε στο 1101ο παιχνίδι κανονικής περιόδου. Πως αντέδρασε ο ηγέτης των Cleveland Cavaliers; Λέγοντας πως: “Στο παρελθόν έχω πάρει νίκες, ενώ είχα αρνητικό πρόσημο στην κατηγορία +/-, οπότε γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει αυτό το στατιστικό; Δεν μου καίγεται καρφί γι’ αυτή την κατηγορία”.

Πηγή: NBA Greece/Sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα