«Πολύ εποικοδομητική η απόφαση του Eurogroup», λέει ο ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου

Στόχος της απόφασης του Eurogroup η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορέςΜεγαλύτερη σαφήνεια για την μελλοντική πορεία του ελληνικού χρέους

Η απόφαση του Eurogroup είναι «πολύ εποικοδομητική που θα βοηθήσει την Ελλάδα και στη διεθνή αγορά, να αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερη αξιοπιστία».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,

σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Ο στόχος είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές τους επόμενους μήνες ή χρόνο», πρόσθεσε ο Γκραμένια.

Η απόφαση, σημειώνει το Bloomberg, ελήφθη αφού οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης επεδίωξαν να δώσουν μεγαλύτερη σαφήνεια για τη μελλοντική πορεία του ελληνικού χρέους.

Στη συνεδρίαση όπως σημειώνεται οι υπουργοί της Ευρωζώνης , ενίσχυσαν τη δέσμευσή τους να δώσουν ελάφρυνση στην Ελλάδα εάν χρειαστεί και έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για το τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή. Δεν καθόρισαν, ωστόσο, συγκεκριμένα βήματα, τα οποία όπως είπαν θα έρθουν στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία θα μπορούσε να άρει το πέπλο αβεβαιότητας που σκιάζει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, καθώς ορίζει ότι η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέος θα πρέπει να είναι κάτω του 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα