«Η έξοδος στις αγορές το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας», λέει ο Παππάς (video)

Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος, τονίζει ο ΠαππάςΗ κυβέρνηση πήρε μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε

«Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη λύση για το χρέος» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι «η τελευταία παράγραφος, για έξοδο στις αγορές,

είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα της συμφωνίας» ενώ σημείωσε πως «έχουμε την αντιστροφή της πολιτικής και την αποδοχή από το Eurogroup της γαλλικής πρότασης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στο τραπέζι, πριν γίνει κυβέρνηση».

«Αυτή είναι πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα υλοποιηθεί, όπως και η δέσμευση για χαμηλά πλεονάσματα» σχολίασε ο υπουργός επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση μείωσε τα πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι «έχουμε κάποια τετελεσμένα, πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις όμως είχαμε παραπάνω από τους στόχους επιτυχία, στα πλεονάσματα» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους χωρίς να χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα.

«Ο στόχος της ανάπτυξης δεν κάμπτεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος» ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση εξέφρασε την άποψη πως «είναι μια χρυσή ευκαιρία να κάνει την αυτοκριτική της» και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πήρε τελικά μια πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που η αντιπολίτευση της ζητούσε να υπογράψει».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε τόνισε πως «ο Γερμανός πρέπει κάτι να λέει στους υπουργούς του και είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορές από την αρχική συμφωνία του Μαΐου».

Keywords
Τυχαία Θέματα