«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με «φόντο» την ονομασία της ΠΓΔΜ

Η μεν Πειραιώς εξαπολύει τα πυρά της στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως δεν έχει ενιαία θέση, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι «διαδίδει νέα ψέματα»Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έθιξε τις εύθραυστες ισορροπίες εντός της Πειραιώς σχετικά με την ονομασία, θέτοντας το ερώτημα εάν η θέση του Μητσοτάκη βρίσκει σύμφωνους Γεωργιάδη και Σαμαρά

Αμείωτη παραμένει η ένταση στη διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ

και της ΝΔ, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Η μεν Πειραιώς εξαπολύει τα πυρά της στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως δεν έχει ενιαία θέση στις σχετικές συνομιλίες, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι «διαδίδει νέα ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου». Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντησή του, «σήκωσε το γάντι» στη ΝΔ, διατυπώνοντας το ερώτημα «αν είναι σύμφωνοι Γεωργιάδης και Σαμαράς με τη θέση Μητσοτάκη για ΠΓΔΜ».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταδίδει ψέματα

Αναλυτικότερα, με ενημερωτικό της σημείωμα, η ΝΔ στράφηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου».

Δείτε επίσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταδίδει ψέματα», λέει η ΝΔ για το Σκοπιανό

Παράλληλα, η Πειραιώς υπενθύμισε τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017 για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που όπως τονίζει «καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα».

Η ΝΔ απαντά έτσι με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση: «Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέμματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα “σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου”. Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

Τα σχετικά αποσπάσματα:

(Χρονος: 10:58-11:28)

(Χρονος: 6:04-6:34)

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι σύμφωνοι Γεωργιάδης και Σαμαράς με τη θέση Μητσοτάκη για ΠΓΔΜ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια «σηκώνοντας το γάντι» στη ΝΔ, χαιρέτισε την κίνησή της να δημοσιοποιήσει τη θέση της για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα έθιξε τις εύθραυστες ισορροπίες εντός της Πειραιώς σχετικά με το ζήτημα, θέτοντας το ερώτημα εάν η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκει σύμφωνους τόσο τον Άδωνη Γεωργιάδη, όσο και τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε επίσης: Αναρωτιόμαστε αν η θέση που εκφράζει ο Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον Σαμαρά και τον Γεωργιάδη

«Χαιρετίζουμε την κίνηση της ΝΔ να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Κατά του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

Τέλος, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε σχετικά με τον κ. Γεωργιάδη ότι «πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε “χρήσιμο ηλίθιο” της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα