Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη στην Κέρκυρα

Την απόφαση να μη λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του παγετού που επικρατεί στις περιοχές μετά την πρωινή χιονόπτωση, έλαβε και εξέδωσε αργά το απόγευμα η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Πανδή «τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω της παγωνιάς, αλλά και της ολισθηρότητας

στο οδικό δίκτυο, που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά τις τελευταίες μέρες κυρίως στη Μέση και τη Βόρεια Κέρκυρα».

Τα σχολεία στην πόλη της Κέρκυρας θα λειτουργήσουν κανονικά παρά την απουσία πολλών μαθητών, που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Κώστας Γκούσης, «όλα τα σχολεία στην πόλη της Κέρκυρας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λόγω του χιονιά, ενώ οι μαθητές που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν θα λάβουν δικαιολογημένες απουσίες».

Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες η συνεχής χιονόπτωση στη Βόρεια και τη Μέση Κέρκυρας προκάλεσε πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με συνέπεια αστυνομικοί του Α. Τ. Εσπερίων, να χρειαστεί, με τη συνδρομή συνεργείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, να προβούν, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα σημεία του οδικού δικτύου των περιοχών Ρόδας, Αχαράβης, Σιδαρίου και Καρουσάδων.

Από τη μεριά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί, εξέδωσε οδηγίες προστασίας στους πολίτες και οδηγίες αντιμετώπισης των προβλημάτων κατά τις μετακινήσεις τους στον οδικό άξονα του νησιού, ενώ παράλληλα συνέστησε γενικές οδηγίες για τις ενέργειες των πολιτών κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης ή ακόμη και της πιθανής χιονοθύελλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα