Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο – 25 προσαγωγές (εικόνες-video)

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 της ΠέμπτηςΦωτιές σε κάδους και φωτοβολίδες από ομάδες αγνώστωνΚάηκαν αυτοκίνηταΠεριορισμένη χρήση χημικών από τις αρχέςΠέντε συλλήψεις

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος των συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Παράλληλα, η αστυνομία μέχρι τα μεσάνυχτα -όταν η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται- προχώρησε σε πέντε συλλήψεις

και είκοσι πέντε προσαγωγές.

Δείτε επίσης: Αυτή η μέρα είναι του Αλέξη – Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου

Αναλυτικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 της Πέμπτης, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Μία ομάδα που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο εκείνο.

Σε 24 προσαγωγές έχει προχωρήσει έως τώρα η αστυνομία.

Τα επεισόδια να σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο γύρω από το Πολυτεχνείο, με ομάδες ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη, να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Ταυτόχρονα, τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές, ενώ έκαψαν αυτοκίνητο στην οδό Μπουμπουλίνας.

Άλλα δύο αυτοκίνητα κάηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Νωρίτερα, συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν το παρόν διαδηλώνοντας κατά της κρατικής καταστολής.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (video)

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας στην οποία εξελίχθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Δείτε επίσης: «Στο πόδι» η Αθήνα λόγω Γρηγορόπουλου και Ερντογάν – Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ

Φωτογραφίες: Aντώνης Ρηγόπουλος, intimenews.gr, eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα