Παίκτες της Λάτσιο φορούν μπλουζάκι με την Άννα Φρανκ – Ηχηρό μήνυμα κατά των οπαδών τους (εικόνες)

Οι παίκτες της Λάτσιο αντέδρασαν σε μια απαράδεκτη κίνηση των οπαδών της ομάδας η οποία προκάλεσε σάλο για το αντισημιτικό και ρατσιστικό της μήνυμα.

Στην εντός έδρας αναμέτρηση της Λάτσιο με την Καλιάρι (3-0) για την 9η αγωνιστική της Serie A, οι οπαδοί της ομάδας κόλλησαν αυτοκόλλητα με την Άννα Φρανκ, θύμα του Ολοκαυτώματος, να φορά τη φανέλα της Ρόμα σε κερκίδα όπου συνήθως κάθονται οπαδοί των τζαλορόσι στο Stadio Olimpico.

Entre

adesivos colados pela torcida da Lazio, um exibia Anne Frank coma camisa da Roma. Absurda manifestação anti-semita no Stadio Olimpico. pic.twitter.com/OpLP06Zbgo

— Diogo Rimoli (@diogorimoli) 23 Οκτωβρίου 2017

Το ρατσιστικό αυτοκόλλητο

Με αφορμή το περιστατικό ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, Φελίπε Άντερσον και Ουάλας, ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη των οπαδών της.

Επίσης στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπολόνια, οι παίκτες της Λάτσιο φόρεσαν μπλουζάκια με τη μορφή της Άννα Φρανκ, στέλνοντας μήνυμα κατά του αντισημιτισμού.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η επικεφαλής της ιταλικής εβραϊκής κοινότητας, Ruth Dureghello, δημοσίευσε μία φωτογραφία με τα αυτοκόλλητα των οπαδών της Λάτσιο γράφοντας το εξής: «Αυτό δεν είναι επίπεδο, δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι αθλητισμός. Διώξτε τον αντισημιτισμό από τα γήπεδα».

Questa non è una curva, questo non è calcio, questo non è sport. Fuori gli antisemiti dagli stadi. pic.twitter.com/Q1uJnDQ7Cl

— Ruth Dureghello (@dureghello) 23 Οκτωβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα