Ώρα τελικού – Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τρόπαιο του Europa League

Στη βαριά σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, απόψε (24/5) στο Friends Arena της Στοκχόλμη στη Σουηδία, ο Άγιαξ (τυπικά γηπεδούχος), θα αναμετρηθεί με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τρόπαιο του Europa League.

#UELfinal: matchday
The trophy and a #UCL​ place at stake.
Who will claim the prize?

How to watch:

https://t.co/N60dwl1KLu pic.twitter.com/ipXvsvtg3H

UEFA Europa League (@EuropaLeague) May 24, 2017

Στη Στοκχόλμη, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα προσπαθήσει να πάρει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή της. Θα επιδιώξει κάτι που έχει καταφέρει ο αντίπαλό της στον τελικό του και να γίνει μόλις η πέμπτη ομάδα, με τους Ολλανδούς, Μπάγερν, Τσέλσι και Γιουβέντους, που θα έχει κερδίσει και τους τρεις κύριους διαγωνισμούς συλλόγων της UEFA (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League, Κύπελλο UEFA/ Europa League και Κύπελλο Κυπελλούχων).

Pick your United side to start vs Ajax #mufc https://t.co/R43Q1ppe42

— Man United News (@ManUtdMEN) May 24, 2017

Η UEFA αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του τελικού, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, ενώ η τελετή πριν από τη σέντρα στο ματς θα είναι σημαντικά πιο μικρή σε διάρκεια και δεν θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση οι δύο Σουηδοί DJ, Άξγουελ και Ινγκρόσο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ο τελικός σε αριθμούς

O τελικός της Στοκχόλμης είναι συνολικής αξίας 673,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την κοστολόγηση του transfertmarkt), αλλά με διαφορά σχεδόν 365 εκατ. ευρώ, μιας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «κοστίζει» 469 εκατ. ευρώ, ενώ τα πιτσιρίκια του Άγιαξ… μόλις 104,8 εκατ ευρώ.

Dear Europe… #WeAreBack#UELfinal #ajaman pic.twitter.com/suQmaQRNcE

— AFC Ajax (@AFCAjax) May 24, 2017

Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντηθούν για πέμπτη φορά, με τις δύο ομάδες να έχουν κερδίσει από δύο παιχνίδια.

Η νικήτρια θα πάει ως πριμ 6,5 εκατ. ευρώ και η φιναλίστ 3,5 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η τρίτη σεζόν, όπου οι νικητές του UEFA Europa League θα αποκτήσουν δικαίωμα αυτόματης εισόδου στο Champions League. Εάν νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα