Εξεταστική για την Υγεία: Το άνοιγμα των λογαριασμών της διοίκησης του «Ερ. Ντυνάν» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών της διοίκησης του «Ερρίκος Ντυνάν» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία, ενώ όλα τα κόμματα συμφώνησαν στην κλήση του πρ. προέδρου του νοσοκομείου, Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας αναφέρθηκε και στο μνημόνιο με το οποίο επί υπουργίας Γεωργιάδη

δρομολογήθηκε το ξεπούλημα του «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Σπ. Λάππας τόνισε ότι πρέπει να διανεμηθεί το κείμενο και εκτίμησε πως αποδεικνύεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης λειτούργησε υπέρ της τράπεζας.

Αναφερόμενος στην πώληση του Ντυνάν έκανε λόγο για «μεθόδευση τριών υπουργών» επισημαίνοντας ότι ο Αν. Λοβέρδος απαξίωσε το νοσοκομείο («διόρισε ως υπεύθυνο τύπου τον Λιαρόπουλο που με δημοσιεύματα απαξίωνε το Ερρίκος Ντυνάν», σημείωσε), ο Αδ. Γεωργιάδης μεθόδευσε την πώληση και ο Μ. Βορίδης αμνήστευσε τους υπεύθυνους.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι μέλη της διορισμένης διοίκησης του Ντυνάν (οι Νίκας και Πανεθυμιτάκης που είναι συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη…) «την επόμενη του πλειστηριασμού μεταπήδησαν στην ΗΜΙΘΕΑ που ήταν η αντίδικος του Ερρίκος Ντυνάν» και γι’ αυτό πρότεινε το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του ΔΣ.

Στην Εξεταστική Επιτροπή μετέχουν, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Στάθης Γιαννακίδης, Ιωάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Μάρδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Θανάσης Παπαδόπουλος και Χαρίλαος Τζαμακλής. Από τη ΝΔ θα μετέχουν οι Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου, από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ένωση Κεντρώων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς και από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Νίκος Νικολόπουλος.

H προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της ορίζεται σε τρεις μήνες από τη συγκρότησή της.

Στις 12 Απριλίου, με 187 «ναι», η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα