Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών, λίγη ώρα

μετά την εισαγωγή τους.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του , τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε εκ νέου με την διοικήτρια του Ευαγγελισμού και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, ενώ και ο ίδιος επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Επίσης είπε πως ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, κυρίου Παπαδήμου.

Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς, αλλά και από τη διοίκηση του νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κύριος Παπαδήμος, όσο και οι συνοδοί του, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους, έτσι ώστε να καθοριστεί η από εδώ και στο εξής μεταχείριση που θα πρέπει να έχουν.

Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην Πρωθυπουργό και στους δύο συνοδούς του.

Ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και θα συνεχίσει να είναι ενήμερος για όλες τις διαδικασίες. Επίσης, να σας πω, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτονόητο ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άνανδρη και άδικη επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό.

Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου»

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. pic.twitter.com/Uqbfambd1g

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 25 Μαΐου 2017

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες.

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 25 Μαΐου 2017

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».

«Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Κατσιώτης, μετέβη σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Κατσιώτης ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και των συνοδών του και μετέφερε εκ μέρους του γ.γ. της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οικογένεια του, ευχές για ταχεία ανάρρωση.

«Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξη μας για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αυτή την εποχή ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και η επίθεση στο πρόσωπό του είναι και επίθεση σε ένα από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας», επισήμανε χαρακτηριστικά υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου.

«Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του», ανέφερε εκ μέρους της ολομέλειας η προεδρεύουσα του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η ΝΔ απερίφραστα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε στον ίδιο και στους συνεργάτες του πλήρη ανάρρωση», τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής Νίκη Κεραμέως.

Την ανακούφισή του για το γεγονός ότι όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και μετά την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς.

«Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της δολοφονικής επίθεσης θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας και οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί ποιος οπλίζει τα χέρια αυτών των δολοφόνων» τόνισε και πρόσθεσε ότι το μίσος και ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα, έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε νωρίτερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, τη συμπαράστασή του στον κ. Παπαδήμο.

Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 25 Μαΐου 2017

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.

Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κα Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

«Είναι μια εγκληματική ενέργεια από κοινούς εγκληματίες. Είναι πλήγμα στη δημοκρατία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του και σημείωσε ότι «μια τέτοια πράξη είναι πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη» καθώς πρόκειται για «έναν άνθρωπο τον οποίο καλέσαμε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή της».

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στο Λουκά Παπαδήμο και σε όσους τραυματίστηκαν.

Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δολοφονική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η επαγρύπνηση δεν είναι, ούτε πολυτέλεια, ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ό,τι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα – ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας».

«Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

«O κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. Έχει βοηθήσει πολύ, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» σημείωσε και τόνισε ότι «η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος».

Τέλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και όπως είπε «οι ιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει».

Ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης έστειλε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Οι ευχές όλων των δημοκρατικών πολιτών για ταχεία ανάρρωση, συνοδεύουν τον Λουκά Παπαδήμο. Ο φόβος δεν θα νικήσει

— George Kaminis (@KaminisG) 25 Μαΐου 2017

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο & σε όσους τραυματίστηκαν.

— Γιάννης Δραγασάκης (@YDragasakis) 25 Μαΐου 2017

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης μετά τις ευχές του εξέφρασε την επιθυμία του να συλληφθούν οι δράστες.

Εύχομαι να μην έχει τραυματισθεί σοβαρά ο π.πρωθυπουργός Παπαδήμος. Δεν μπόρεσαν να τον προστατεύσουν. Τουλάχιστον ας συλλάβουν τους δράστες

— Makis Voridis (@MakisVoridis) 25 Μαΐου 2017

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης καταδικάζει με τη σειρά του την «άθλια και επικίνδυνη για την δημοκρατία ενέργεια»

Η έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λ.Παπαδήμου είναι ενέργεια άθλια και επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Περαστικά στον ίδιο και στους συνεργάτες του

— Costas Zachariadis (@CZachariadis) 25 Μαΐου 2017

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την «άνανδρη δολοφονική επίθεση»

Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Λ. Παπαδήμου.
Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) 25 Μαΐου 2017

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καταδίκασε το «τρομοκρατικό χτύπημα» ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο.

Το τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια στο Λ. Παπαδήμο,είναι τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια στη Δημοκρατία.Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

— Varvitsiotis Milt. (@MVarvitsiotis) 25 Μαΐου 2017

«Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.

Όλες μου τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους 2 συνοδούς του. Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει 1/2

Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) 25 Μαΐου 2017

Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα. 2/2

Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) 25 Μαΐου 2017

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) 25 Μαΐου 2017

«Η Βουλή σταθερά πιστεύει, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις της, πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

Εξέφρασε εκ μέρους των βουλευτών την απερίφραστη καταδίκη του, «για την ακραία, εγκληματική πράξη», όπως τη χαρακτήρισε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο συνοδούς του.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» και σημείωσε πως «οι θεράποντες ιατροί έχουν τον πρώτο λόγο και από αυτούς πρέπει να ενημερώνεστε».

Την καταδίκη του για την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου εκφράζει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με γραπτή του δήλωση, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

«Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων.
Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών», σημειώνει στη δήλωσή του.

Θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε στο Λουκά Παπαδήμο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εκ μέρους της Κομισιόν και του πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σχοινάς στην ανάρτησή του.

Εκ μέρους της Κομισιόν και του Πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη.

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) 25 Μαΐου 2017

Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.

«Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν», τονίζει η ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας συμπαράσταση στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες, ενώ επισημαίνει ότι οι αρχές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρουν τους δράστες της επίθεσης που αμαύρωσαν την διεθνή εικόνα της χώρας.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και ευχόμαστε στον ίδιο και στους άλλους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του. Η τρομοκρατική βία είναι εχθρός μας. Υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο κ τους συνοδούς του. Η τρομοκρατική βία είναι εχθρός μας. Υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 25 Μαΐου 2017

«Η εγκληματική, δολοφονική και άνανδρη απόπειρα, όχι απλά καταδικάζεται από το σύνολο των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα, ο κ. Μπαλάφας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματισθέντα πρώην πρωθυπουργό και τους συνοδούς του και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν δυνάμεις που ανεξάρτητα από το προσωπείο τους κάθε φορά και τους στόχους που επιλέγουν, στοχεύουν να πλήξουν τη δημοκρατία, τις ελευθερίες του λαού και την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την πρόοδο».

Keywords
λουκας παπαδημος, παπαδημος, γιάννης στουρνάρας, ανεξαρτητοι ελληνες, γιώργος παπανδρέου, κωστας σημιτης, ντορα μπακογιαννη, νίκος αναστασιάδης, αβραμοπουλος, αθηνα, συριζα, ελλαδα, στουρναρας, νεα δημοκρατια, twitter, μαΐου, ΚΚΕ, δραση, ΠΑΣΟΚ, σαμαρας, τραπεζες, παπανδρεου, βενιζελος, δραγασάκης, βομβα mall, βουλη, βρυξέλλες, δημαρ, Αντωνης Σαμαρας, υπουργειο εσωτερικων, καμινης, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμος αναστασιαδης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, κωστας καραμανλης, γιάννης στουρνάρας, κοινωνια, δραγασάκης, αστυνομια, αυτοκινητο, δημοκρατια, δουλεια, ευχες, θεμα, σημερινη, ωρα, αξιοπρεπεια, απλα, βοριδης, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονος, γινει, γινονται, γιώργος παπανδρέου, γλυφαδα, δηλωση, διοικηση, δειχνει, διοικητης, δολοφονοι, ευαγγελισμος, ειπε, εκρηξη, ελληνικη αστυνομια, εμμεσα, ενεργεια, ενημερωση, ενθαρρυνση, επικοινωνια, εποχη, επιθυμια, εσωτερικων, ετοιμο, ευρωπη, εχθρος, εχθροι, ζαχαριαδης, ζωη, ιδιο, υφυπουργος, θεοδωρακης, ηθικο, εικονα, κυβερνηση, ληψη, λογο, μαΐου, μητσοτακης, μιλτιαδης, μισος, νικη, ντορα, παντα, οικογενεια, περιβαλλον, σειρα, συγκεντρωση, σημιτης, τασια, τις δυσκολες στιγμες, υπουργος παιδειας, φοβος, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χρηστος, ασφαλεια, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, χωρα, καρδια, κωστας, μπαλαφας, νοσοκομειο, οργη, σχοινας, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα