Έκρηξη στο όχημα του Παπαδήμου – Φόβοι για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων

Ο τραυματισμός του Παπαδήμου κρίνεται ως «καίριος», αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τουΦόβοι των αστυνομικών αρχών για ύπαρξη κι άλλων φακέλων με παραλήπτες κι άλλους αξιωματούχουςΟι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ενέργεια της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ως φερόμενο αποστολέα του παγιδευμένου δέματος την Ακαδημία Αθηνών

Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο τέως κεντρικός τραπεζίτης και πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος,

από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, υπάρχουν φόβοι στις αστυνομικές αρχές για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνης.

Στο όχημα επέβαιναν ο κ. Παπαδήμος και δύο άτομα της προσωπικής του φρουράς.

Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα από παγιδευμένο φάκελο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, ο συνοδός του και ο οδηγός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Το αυτοκίνητο δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και οι υαλοπίνακες δεν έχουν σπάσει. Επίσης, υπήρχε και συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Χειρουργήθηκε ο Παπαδήμος – Θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους

Ο τραυματισμός του Λουκά Παπαδήμου σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν δεν είναι πολύ σοβαρός και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ ελαφρότερα είναι τα τραύματα του οδηγού και ενός ακόμη συνοδού.

Ο κ. Παπαδήμος υποβλήθηκε σε χειρουργική μικροεπέμβαση για την αφαίρεση των θραυσμάτων και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ιατρική πηγή στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε εκ νέου με την διοικήτρια του Ευαγγελισμού και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας του κ. Λουκά Παπαδήμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάρτυρας από την έκρηξη στο όχημα Παπαδήμου.

Η επίθεση «δείχνει» τους Πυρήνες της Φωτιάς

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, κάνουν λόγο για ενέργεια της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Άλλωστε, η επίθεση στον τέως κεντρικό τραπεζίτη έχει κοινά με την αποστολή των 10 τρομο-πακέτων τον περασμένο Μάρτιο, με αποδέκτες τους Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.

Από τα 10 τρομοπακέτα που είχαν αποσταλεί τότε, τα 8 είχαν δεσμευτεί στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Επίσης, άλλο ένα περιστατικό που φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση στον Παπαδήμο είναι και η αποστολή φακέλου με τρεις σφαίρες στον ΓΓΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Παράλληλα, η επίθεση με στόχο τον Παπαδήμο ξύπνησε μνήμες και από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παραλήπτης του φακέλου ήταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αλλά τον άνοιξε ο υπασπιστής του, Γιώργος Βασιλάκης, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ως φερόμενο αποστολέα του παγιδευμένου δέματος την Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η διαδρομή του φακέλου, ενώ εύλογα ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι μηχανήματα στην είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος δεν εντόπισαν τον παγιδευμένο φάκελο.

Δείτε ακόμη: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον παγιδευμένο φάκελο που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο

Keywords
Τυχαία Θέματα