Οι «επιλογές» των βρετανικών εφημερίδων εν όψει των βουλευτικών εκλογών

Σε στήριξη της Μέι καλεί η SunΦιλελεύθερους Δημοκράτες προτιμά η Guardian

Η Sun που είναι πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία, κάλεσε τους αναγνώστες της να «μαυρίσουν» το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και να ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Παρότι οι Συντηρητικοί εκτιμάται ότι θα κερδίσουν τις εκλογές,

το προβάδισμά τους στην πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που η πρωθυπουργός προανήγγειλε πρόωρες εκλογές και μάλιστα κάποιες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι δεν θα εξασφαλίσουν αυτοδυναμία.


Το UKIP, το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ στο περυσινό δημοψήφισμα, συγκέντρωσε περίπου 13% των ψήφων στις τελευταίες εκλογές το 2015, αλλά σήμερα προβλέπεται να εξασφαλίσει σχεδόν 4%.

Η εφημερίδα ταμπλόιντ μαζί με την μεγάλου μεγέθους Times ανήκει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ και έχει κυκλοφορία μεγαλύτερη του 1,6 εκατομμυρίων φύλλων, ενώ εκτιμάται ότι το αναγνωστικό της κοινό είναι υπερδιπλάσιο.

Στο άρθρο της εφημερίδας φιλοξενείται μια γελοιογραφία με την καρικατούρα του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να δείχνει με τον δείκτη του τον αναγνώστη συνοδευόμενη από την φράση: «Η χώρα σας χρειάζεται ψηφοφόροι του UKIP να ψηφίσετε τους Τόρις».

Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βρετανίας, η Daily Mail, αφιερώνει το πρώτο της δεκασέλιδο σε επίθεση εις βάρος του Κόρμπιν.
Στο πρωτοσέλιδό της χαρακτηρίζει τον Κόρμπιν και δύο από τους ανώτερους συνεργάτες του «συνηγόρους του τρόμου».

Η αριστερών αποκλίσεων Guardian έχει στηρίξει τους Εργατικούς ενόψει των εκλογών, ενώ το περιοδικό Economist την περασμένη εβδομάδα απέσυρε την υποστήριξή του προς την Μέι και ξεκίνησε να στηρίζει τους ευρωπαϊστές Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα