Οι διαλυμένες υπηρεσίες του Δ. Αμαρουσίου του κ. Πατούλη προκαλούν ταλαιπωρία

Την οργή εκατοντάδων πολιτών έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου με μια σειρά από ενέργειες που αναδεικνύουν τη διάλυση των υπηρεσιών του.

Η ιστορία που διηγήθηκε στην εφημερίδα «Ημερησία» ένας πολίτης – θύμα του δήμου Αμαρουσίου δεν είναι η μοναδική. Καθημερινά έξω από τα ταμεία του δήμου γίνεται χαμός με φωνές και αντιπαραθέσεις που προφανώς βρίσκουν παντελώς αδιάφορους τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Η μεγάλη περιπέτεια

Η περιπέτεια του πολίτη ξεκινά όταν μία τράπεζα

του αποστέλλει ειδοποιητήριο ότι του γίνεται κατάσχεση για συγκεκριμένο ποσό εις χείρας τρίτου. Το ποσό είναι 57,96 ευρώ και η κατάσχεση – γράφει το ενημερωτικό – έγινε κατόπιν εντολής του Δήμου Αμαρουσίου και αν έχει ερωτήματα να απευθυνθεί στην τράπεζά του.

Αγνοώντας τον λόγο της κατάσχεσης σπεύδει να μάθει γιατί έχει προκριθεί αυτή η διαδικασία, καθώς μάλιστα δεν έχει καμιά σχέση με τον Δήμο Αμαρουσίου. Ένας δύσμοιρος τραπεζικός υπάλληλος μπαίνει στο σύστημα, βλέπει την κατάσχεση, όμως, ο δήμος δεν έχει ενημερώσει την τράπεζα για την αιτία.

Οπότε ο πολίτης πρέπει να σπεύσει στις «αρμόδιες» υπηρεσίες για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί. Εκεί τον ενημερώνουν ότι «ξέθαψαν» δύο κλήσεις από παραβάσεις που είχε κάνει από το 2005 και οι οποίες είχαν βεβαιωθεί το 2008 και το 2010. Κλήσεις τις οποίες ο πολίτης δεν είχε δει ποτέ του, αλλά εν πάση περιπτώσει… δικό του το πρόβλημα.

Στην εύλογη ερώτηση «γιατί δεν ειδοποιήθηκα ποτέ εδώ και 12 χρόνια για την οφειλή μου», οι… αρμόδιοι του είπαν ότι η τελευταία φορά που πήραν στοιχεία για τον τόπο διαμονής του ήταν το… 2010. «Μα έκτοτε έχω αλλάξει τρία σπίτια, μπορούσατε να βρείτε τη διεύθυνσή μου μέσω Taxis ή μέσω της τράπεζας που κάνατε την κατάσχεση», η εύλογη απορία για να μην πάρει απάντηση. Όπως δεν πήρε απάντηση και γιατί η οφειλή δεν βεβαιώθηκε στην εφορία, αλλά επελέγη η κατάσχεση λογαριασμού.

Φεύγει εξοργισμένος για τον χρόνο που έχασε αλλά και σίγουρος ότι «καθάρισε» με τους εισπράκτορες που του έκαναν κατάσχεση στον λογαριασμό. Φευ, λίγες ημέρες αργότερα του έρχεται από έτερη τράπεζα που διατηρεί λογαριασμό ενημέρωση η οποία του λέει ότι «κατασχέθηκε ποσό κατ’ εντολήν του Δήμου Αμαρουσίου».

Του τα ξαναπήραν!

Το ίδιο ποσό με το προηγούμενο κατασχετήριο στην άλλη τράπεζα, δηλαδή 57,96 ευρώ που είναι περί τα 34 ευρώ οι κλήσεις και τα υπόλοιπα προσαυξήσεις. Ξεχειλίζει από οργή για τους «μπουκαδόρους» του κ. Πατούλη που μπαίνουν στους λογαριασμούς του και ξαναφεύγει από τη δουλειά του για να πάει στην ταμειακή υπηρεσία.

Προηγουμένως, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη εξεύρεσης των απλήρωτων κλήσεων, ενημερώνεται ότι αυτή δεν είναι αρμόδια και πρέπει να απευθυνθεί αλλού.

Πηγαίνοντας στα ταμεία διαπιστώνει ότι δεν είναι ο μόνος που… ετοιμάζεται να τα κάνει λαμπόγυαλο στο δήμο. Κι άλλοι εξοργισμένοι πολίτες περιμένουν να μάθουν γιατί ο κ. Πατούλης «μπούκαρε» στους λογαριασμούς τους και γιατί σε ορισμένους δεν έγινε μόνο απλή κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού, αλλά και «μπλοκάρισμα» του συνόλου του λογαριασμού. Και ζητούν να μάθουν γιατί επί χρόνια κανείς δεν είχε την αξιοπρέπεια ή την επαγγελματική ευσυνειδησία να τους ενημερώσει για την οφειλή, αλλά το έμαθαν μόλις ήρθε το κατασχετήριο.

Ο πολίτης ζητά εξηγήσεις γιατί έγινε κατάσχεση του ίδιου ποσού από δύο λογαριασμούς και διαπιστώνει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μαθαίνει ότι κατάσχεση έγινε και από τρίτο και από τέταρτο λογαριασμό. Το ίδιο ποσό δηλαδή κατασχέθηκε… τέσσερις φορές! Μάλιστα, ο ένας λογαριασμός δεν του ανήκει, είναι άλλος ο δικαιούχος, αλλά παρ’ όλα αυτά οι «μπουκαδόροι» του κ. δημάρχου δεν ορρωδούν προ ουδενός.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα