Οι «53» ζητούν συνολική αριστερή στροφή

Υπέρ «συνολικής αριστερής στροφής», η οποία «δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς συγκρούσεις σε πολλαπλά επίπεδα, και ειδικά με δυνάμεις που επιδιώκουν να παρακάμψουν το δημόσιο συμφέρον, καταστρατηγώντας τη δημοκρατία και την προστασία του περιβάλλοντος” και “χωρίς κινήσεις και τομές με λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο, που θα μας επανασυνδέουν με ριζοσπαστικά, αλληλέγγυα και κινηματικά τμήματα της κοινωνίας”, ζητούν οι “53+” του ΣΥΡΙΖΑ, με ανυπόγραφο άρθρο στο σάιτ “commonality”, το οποίο απηχεί τις απόψεις τους.

Χαρακτηρίζουν,

λοιπόν, “απαραίτητο” ένα “πολιτικό σχέδιο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος με αξιολόγηση και αναπροσανατολισμό σε πολιτικές και πρόσωπα”, επισημαίνοντας ότι πολλά για την επόμενη μέρα θα εξαρτηθούν από την επικείμενη εξέλιξη για το δημόσιο χρέος, χωρίς την οποία δεν θα υφίστανται τα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Σεμνή η στάση στη Βουλή

Στο κείμενο επικροτείται η στάση “αρκετών” υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατά τις ομιλίες τους στη Βουλή “όχι μόνο δεν πανηγύριζαν για όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά τόνιζαν ταυτόχρονα ότι επιστρέφονται τα κελεύσματα περί ιδιοκτησίας του Μνημονίου” και “απέφυγαν το success story, τη σύγκριση Μνημονίων, την αφήγηση για ξέφωτα”. “Μετρημένα λόγια από αριστερή σκοπιά, με τον αναγκαίο αναστοχασμό, με στοιχεία αυτοκριτικής, με τη γενναιότητα παραδοχής λαθών, με επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένας ολόκληρος κόσμος” υπογραμμίζεται στο κέιμενο.

Επιτυχία τα αντίμετρα

Ειδική αναφορά γίνεται στα αντίμετρα, τα οποία χαρακτηρίζονται “επιτυχία” παρά το ότι “δεν μπορούν να εξαλείψουν τις κοινωνικές πληγές που θα αποφέρουν τα μέτρα”. Μάλιστα, τονίζεται ότι δεν πρέπει “να υποστηρίζονται στη λογική ότι εάν στην κυβέρνηση βρίσκονταν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν θα έκαναν το ίδιο”, αλλά ως η «ταξική και κοινωνική μεροληψία» της Αριστεράς. “Δεν αποτελούν ένα τυχαίο ‘μπάλωμα’ ή ένα είδος φιλανθρωπίας, αλλά πίσω από αυτά βρίσκεται η λογική, το εγχείρημα μιας επίμονης αντίστασης” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: Αυγή

Keywords
Τυχαία Θέματα