«Οδηγός τα 250 εκατ. του προηγούμενου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες»

Η βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών περνά μέσα από την επένδυσηΗ έξοδο της χώρας στις αγορές θα ληφθεί χωρίς βιασύνη τονίζει ο Παππάς

«Τα 250 εκατομμύρια ευρώ του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο. Προφανέστατα είναι ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Αυτό τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφορικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,

σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να καταλάβουν ότι η βιωσιμότητα των σταθμών περνά μέσα από την επένδυση και όχι μέσα από τις απολύσεις, προσθέτοντας ότι κάποιοι έπαιξαν με τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας τους για να ασκήσουν πιέσεις.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup ο υπουργός σημειώνει ότι «αυτή αντιστοιχεί στους πολιτικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, διότι προσδιορίζει με σαφή τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος».

Από τη συμφωνία, τόνισε ο Νίκος Παππάς, ξεχωρίζει η «ρήτρα ανάπτυξης» που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, αναφέρει ότι αυτή θα ληφθεί χωρίς βιασύνη και με τρόπο συγκροτημένο, «χωρίς να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ.Σαμαράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα