Η υπόσχεση Μακρόν σε Τσίπρα μέσω ενός ιδιόχειρου σημειώματος

Την απόλυτη στήριξή της στη Λευκωσία και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, εξέφρασε η Γαλλία, μέσω του Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, το Παρίσι εξέφρασε τη στήριξή του προς τη Λευκωσία σχετικά με τις εξορύξεις που αρχίζουν να πραγματοποιούνται στο «Οικόπεδο 11» της Κυπριακής ΑΟΖ από τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε τη δυνατότητα

να συζητήσει για το συγκεκριμένο θέμα στο περιθώριο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Real.gr κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας προώθησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεν θα υπάρχει αναστολή» (σ.σ. των εργασιών στην ΑΟΖ της Κύπρου).

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το Παρίσι έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση πως θα προστατεύσει τις εξορύξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και πως δεν θα επιτρέψει να θιγεί η εταιρεία Total.

Επίσης, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένος του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου, με τον οποίο- όπως και με τον Αλέξη Τσίπρα- θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα