Ο Τσακαλώτος, το πλεόνασμα και το επίδομα… ΠΑΟΚτζήδων

Μια ατάκα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν αρκετή για να προκαλέσει χαμόγελα στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, φανερώνοντας για ακόμη μια φορά την αδυναμία του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς, ρωτήθηκε για το τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση όταν το πλεόνασμα

φτάσει το 4%, με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά με ισχυρή δόση χιούμορ:

«Αν το πλεόνασμα το 2019 φτάσει στο 4%, το επιπλέον 0,5%, επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, μπορούμε να το κάνουμε ό,τι θέλουμε. Θα δώσουμε 1000 ευρώ σε κάθε ΠΑΟΚτζή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης που έζησε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, παραλληλίζοντάς τες με έργο του Πιραντέλλο, σημειώνοντας πως οι δανειστές ασκούσαν διαρκή πίεση:

«Ζήσαμε στιγμές Πιραντέλλο σε όλη τη διαδικασία στις τελευταίες πέντε ημέρες της διαπραγμάτευσης. Η Έφη Αχτσιόγλου είχε εμπεριστατωμένη άποψη για να μην περάσουμε στην περικοπή επικουρικών. Εκείνοι ασκούσαν πίεση για την πίεση χωρίς λόγο», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα