Ο Τραμπ απαντάει στις απειλές της Ρωσίας: Ετοιμαστείτε, έρχονται οι πύραυλοι στη Συρία

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρώνΟ Τραμπ απάντησε στον ρώσο πρέσβη μέσω twitterΜε δεύτερο tweet ρίχνει τους τόνους ο αμερικανός ΠρόεδροςΆμεση η απάντηση της Ρωσίας«Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει»

Στις απειλές του ρώσου πρέσβη στο Λίβανο, ο οποίος υπογράμμισε νωρίτερα πως η Ρωσία θα καταρρίψει κάθε αμερικανικό

πύραυλο που θα εκτοξευθεί στη Συρία, απάντησε με τον αγαπημένο του τρόπο και με σκληρά λόγια ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε μέσω twitter στα λεγόμενα
του ρώσου πρέσβη, εκτοξεύοντας και αυτός με τη σειρά του απειλές και με χαρακτηρισμούς που σίγουρα δεν υπάγονται στο πλαίσιο της καλής διπλωματίας.

«Ετοιμάσου Ρωσία, πύραυλοι θα (αρχίσουν να) έρχονται. Η Ρωσία δεν πρέπει να «είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and “smart!” You shouldn’t be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 11, 2018

Με δεύτερο tweet «ρίχνει» τους τόνους ο αμερικανός Πρόεδρος

Λίγα λεπτά μετά τις ευθείες απειλές του προς τη Ρωσία για το εάν η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει τους πυραύλους των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέο μήνυμά του στο Twitter, σε ηπιότερους τόνους έναντι της Μόσχας.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, ακόμη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία χρειάζεται από εμάς βοήθεια με την οικονομία της, πράγμα που είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, χρειάζεται όλα τα έθνη να εργαζόμαστε από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα εξοπλισμών;», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Our relationship with Russia is worse now than it has ever been, and that includes the Cold War. There is no reason for this. Russia needs us to help with their economy, something that would be very easy to do, and we need all nations to work together. Stop the arms race?

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 Απριλίου 2018

Άμεση η απάντηση της Ρωσίας

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία, πιο πρόσφατο επεισόδιο του οποίου ήταν το το «όχι» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο ρωσικό σχέδιο επέμβασης, αλλά και οι αμερικανικές απειλές για αντίποινα στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.

Το Κρεμλίνο κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε αυτοσυγκράτηση

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε εκφράσει την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν μια ήδη εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κατέστησε σαφές πως αντιτίθεται έντονα σε ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της συμμάχου του.

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι ισχυρισμοί ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά όπλα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και είπε ότι επιθυμεί να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το συμβάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος είπε πως θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε πύραυλος των ΗΠΑ εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας και πως θα τεθούν στο στόχαστρο οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τέτοια ζητήματα.

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα όπως τι θα μπορούσε να συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό ή εκείνο το πλήγμα. Θα ήθελα ακόμη να ελπίζω πως όλα τα μέρη θα αποφύγουν ορισμένα βήματα που κανείς δεν προκάλεσε στην πραγματικότητα, τα οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Η φερόμενη αυτή χημική επίθεση «είναι μία απάτη και μία ακόμη πρόκληση», δήλωσε εξάλλου σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Η Δαμασκός δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για χρήση τους από τη Δαμασκό», είπε.

«Αυτό που συμβαίνει είναι μία εξαπάτηση παγκόσμιας κλίμακας. Κανένας δεν δίνει σημασία σε αποδείξεις, σε γεγονότα. Όλος ο κόσμος έχει λάβει ήδη μια απόφαση σύμφωνα με έναν σκοπό που είναι ήδη γνωστός: απομακρύνετε τον Άσαντ», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα