Ο Ψινάκης απολογείται για το αντάρτικο: Ένα γεροντάκι είμαι που πήγα να βάλω τάξη

Μία αρκετά περίεργη αντίληψη σχετικά με τον θεσμικό του ρόλο, φαίνεται ότι έχει ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα, καταλήγει να εξαπολύει ένα εξαιρετικά επηρμένο και ελιτίστικο λογύδριο σχετικά με το ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να δίνει λογαριασμό στους καταδικασμένους (sic).

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο οποίος κατηγορείται από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ότι έχει συστήσει ΜΚΟ

στο όνομα του δήμου και στον οποίο δεν εμφανίζει το παραμικρό έγγραφο ή στοιχείο για τη λειτουργία του, φτάνει να λέει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ούτε συγγνώμη που οι πλούσιοι φίλοι του τροφοδοτούν το ίδρυμα και αυτός με τη σειρά του διαθέτει τα χρήματα κατά πώς τον βολεύει.

«Το Ίδρυμα τροφοδοτείται από είδη και χρήματα προσωπικών φίλων μου που δεν θα τα έδιναν ποτέ στο Δημόσιο για ευνόητους λόγους. Το ότι είναι πλούσιοι δεν σημαίνει ότι είναι και ηλίθιοι. Ξέρουν πού και σε ποιον δίνουν τα λεφτά τους για να φτάσουν στον σκοπό τους. Ζητούν λοιπόν τα λαμόγια να δίνω εγώ αναφορά στους καταδικασμένους. Έλεος!

Οι δωρεές του Ιδρύματος δεν κόβουν τις δωρεές που γίνονται από άλλους απευθείας στον δήμο. Επί της δικής μου δημαρχίας έχουν δοθεί στον δήμο 112 δωρεές, ενώ στους προηγούμενους και στον αντίστοιχο χρόνο ήταν μόλις 11 και βεβαίως σημειώστε ότι το Ίδρυμα δεν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

Προσωπικά ζήτησα από την παράταξή μου να υπερψηφίσουν αυτή την εισήγηση, που είναι απλώς μια μπούρδα, γιατί όταν κριθεί η νομιμότητά της, τότε θα γελάσουμε. Και λέω μπούρδα, γιατί όποιος πραγματικά θέλει να ελέγξει τη νομιμότητα του Ιδρύματος, δεν κάνει δυσφημιστικές εισηγήσεις, πάει κατευθείαν στον εισαγγελέα και το κάνει φύλλο και φτερό.

Δεν είχα πρόθεση να φτιάξω κάτι προσωποκεντρικό, γι’ αυτό και δεν το ονόμασα «Psinakis Foundation». Πολύ ψωνίστικο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες foundations και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το όνομα «Marathon». Μόνο το δικό μου τους πειράζει; Μου ζητάνε οι καταδικασμένοι να τους δίνω αναφορά σε ποιους δίνω βοήθεια; Αρνούμαι να διαφημίζομαι από τον ανθρώπινο πόνο. Είναι αναξιοπρεπές και απαράδεκτο», ανέφερε ενδεικτικά.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «όσο είμαι δήμαρχος όποιος προσπαθήσει να βγάλει χρήματα εις βάρος του δήμου και των δημοτών θα πάρει τον πούλο», ενώ προειδοποιεί πως «θα ακούσετε πολλά ακόμη για μένα. Τα λαμόγια είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και πετάγονται δύο. Δεν είμαι ο Ηρακλής. Ένα γεροντάκι είμαι που πάω να βάλω τάξη στον δήμο μου και να βοηθήσω όσο μπορώ τη χώρα μου».

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η εικόνα που έχουμε για τα γεροντάκια σίγουρα δεν περιλαμβάνει βόλτες σε πανάκριβα σαλέ, σκι στο βουνό, και παρόμοιες άλλες χειμερινές δραστηριότητες…

Keywords
Τυχαία Θέματα