Ο Πορτοσάλτε βρήκε πώς θα κοπεί το φακελάκι – Καταργώντας τη δημόσια… υγεία (video)

Το χαμόγελο στα χείλη πρέπει να επανέφερε στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ, ο «έγκριτος» δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε, με τη «λύση» που σκέφτηκε για το πώς θα μπορούσε να κοπεί το «φακελάκι» στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναλυτικότερα, ο Άρης Πορτοσάλτε, στο φρέσκο νεοφιλελεύθερο ρεσιτάλ του, δήλωσε ότι το «φακελάκι» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «ούτε με Ρουβίκωνες» αλλά «ούτε με την απειλή του νόμου, γιατί στον νόμο θα έρθει

η παρανομία. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, τη συνταγή «πονάει χέρι, κόβει χέρι», ο γνωστός δημοσιογράφος πρότεινε: «Να αμοιβοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών που γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το δεδομένο ότι οι γιατροί πρέπει να αμειφθούν», προσθέτοντας πως «ο καλός χειρούργος πρέπει να αμείβεται παραπάνω, πέρα από τα ενιαία μισθολόγια και όλη αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη του Δημοσίου». Έτσι πρέπει «να κρατάει ένα μέρος το νοσοκομείο και ένα μέρος ο γιατρός».

Φυσικά το νεοφιλελεύθερο ρεσιτάλ δεν σταμάτησε εδώ, καθώς ανέφερε πως ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας… δεν υπάρχει, γιατί «το έχουμε ισοπεδώσει και αυτό».

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα