Ο Κουρτς ενημερώνει τον αυστριακό πρόεδρο για τις διερευνητικές επαφές σχηματισμού κυβέρνησης

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, για το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση του Κουρτς με τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών και απερχόμενο καγκελάριο Κρίστιαν Κερν, την τελευταία που είχε στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του, δεν θέλησε να αναφέρει με ποιο κόμμα θα αρχίσει τελικά διαπραγματεύσεις συνασπισμού – πιθανόν ήδη αυτή την εβδομάδα.

Όμως,

σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αυτό θα είναι το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, μετά το Λαϊκό και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ο ίδιος περιορίστηκε να αναφερθεί στο καλό κλίμα της συνομιλίας του με τον αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην Αυστρία, θέματα τα οποία είχε προβάλει με έμφαση και στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Ελευθέρων σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος πως αυτή την εβδομάδα θα προσκληθεί από το Λαϊκό Κόμμα για κυβερνητικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως έχει την εντύπωση ότι και οι δύο πλευρές ενδιαφέρονται σοβαρά για την “αναγκαία και επιθυμητή” αλλαγή στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα