Στη Bουλή τα προβλήματα για την Μισιαούλη & Καβάζογλου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που προκαλεί η ανάπλαση της περιοχής των οδών Μισιαούλη &Καβάζογλου και Γιλντίζ στη Λεμεσό, με τους καταστηματάρχες να θεωρούν ότι πλήττονται σφόδρα από τις αλλαγές.

Με αφορμή την προσφορά για ανάπλαση της οδού Μισιαούλη &Καβάζογλου, η οποία κατατέθηκε πρόσφατα από τον Δήμο Λεμεσού, οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι αυτή θα επιφέρει σωρεία προβλημάτων, τις συνέπειες των οποίων θα

υποστούν πρωτίστως οι ίδιοι.

Παράλληλα, θεωρούν ότι η εμπορικότητα του δρόμου θα μειωθεί σημαντικά, εκτιμώντας ότι οι αλλαγές θα σταθούν αιτία για το οριστικό κλείσιμο των 140 και πλέον επιχειρήσεων.

Οι επηρεαζόμενοι ισχυρίζονται, ακόμα, ότι οι αρμόδιοι φορείς δρομολογούν τις διαδικασίες ανακατασκευής και ανάπλασης του δρόμου χωρίς να τους λαμβάνουν υπόψη ως άμεσα επηρεαζόμενους στον όλο σχεδιασμό του έργου, κάνοντας λόγο για μονομερείς ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταστηματάρχες, ενοικιαστές και ιδιοκτήτες καταστημάτων των οδών Μισιαούλη &Καβάζογλου και Γιλντίζ προχώρησαν σε σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που η εκτέλεση του έργου, με βάση τους υφιστάμενους σχεδιασμούς, προχωρήσει.

Το εν λόγω ζήτημα οδηγείται στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Πανίκο Λεωνίδου να εγγράφει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή Εσωτερικών, προκειμένου να γίνει αυτεπάγγελτη εξέταση και να δοθούν διευκρινίσεις. Το αίτημα για εγγραφή επίσης υπέγραψε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου, την περιοχή και συνομίλησε με καταστηματάρχες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα