«Ο κ. Νίμιτς δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για την πολιτική των Αθηνών», τονίζει ο Κοτζιάς

Αυστηρή ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά με στόχο τον Μάθιου Νίμιτς“Δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας“Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός”, προσθέτει

Θέση αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ,

και συγκεκριμένα για τη στάση του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με αυστηρή ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Νίμιτς: Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, η λύση να μην επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών

Σε μία μακρά συνομιλία που είχε μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε στον κ. Νίμιτς «με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο».

Δείτε επίσης: Ο Ζάεφ επιβεβαιώνει Κοτζιά: Έως τα μέσα του 2018 θα έχει βρεθεί λύση στο Σκοπιανό

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών με βάση την ενημέρωση από τις συζητήσεις που είχε ο κ. Νίμιτς στα Σκόπια διατύπωσε «με την μέγιστη σαφήνεια», όπως υπογραμμίζει «ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός» συμπληρώνοντας ότι «κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».

Δείτε επίσης: «Έως τον Ιούνιο η λύση – Πρέπει να κόβουμε τους γόρδιους δεσμούς όπως ο Μέγας Αλέξανδρος»

Στην ανακοίνωση του ο υπουργός Εξωτερικών επίσης χαιρετίζει τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, «ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Δείτε επίσης: Με τις θέσεις της Ελλάδας ο Νίμιτς στην ΠΓΔΜ – Οι αντιδράσεις από τα Σκόπια

Νίμιτς: Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, η λύση να μην επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ονοματολογικού, μίλησε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες συναντήσεις σε Αθήνα και Σκόπια.

Δείτε επίσης: Η ΠΓΔΜ θα αλλάξει άμεσα την ονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, επιχείρησε να εξηγήσει γιατί είναι η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας. «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Οι καταστάσεις αλλάζουν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα σε δύο χρόνια. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κυβέρνηση στα Σκόπια, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση που θα επικρατεί στην περιοχή. Μπορεί να συμβούν διάφορα γεγονότα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση, θα την κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη στο μέλλον, ώστε να βρεθεί λύση. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον και οι διαιρέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν», τόνισε.

Δείτε επίσης: Νίμιτς: Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, η λύση να μην επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών

Δείτε επίσης: Αντιδράει το σκοπιανό ΥΠΕΞ στην κατάθεση θέσεων από την ελληνική κυβέρνηση (video)

Δείτε επίσης: Αισιοδοξία Νίμιτς για την ταχεία επίλυση του Σκοπιανού – Τι απαντά ο Ντιμιτρόφ (video)

Δείτε επίσης: «Μόνο με συνταγματική αναθεώρηση, αποκτά σάρκα και οστά η λύση του Σκοπιανού»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίμιτς, Αθηνών, Κοτζιάς,nimits, athinon, kotzias