Ο Ερντογάν «τα βάζει» με τις ΗΠΑ: Αμερικανική συνωμοσία η καταδίκη τούρκου τραπεζίτη

Κατά των ΗΠΑ στράφηκε για ακόμη μία φορά ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας μία «σειρά σοβαρών συνωμοσιών» εναντίον της Τουρκίας που έχουν εξυφανθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά την καταδίκη στη Νέα Υόρκη ενός τούρκου τραπεζίτη στο πλαίσιο μιας δίκης για παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διευθύνουν ατή τη στιγμή μια σειρά σοβαρών συνωμοσιών. Όχι μόνο δικαστικών

αλλά και οικονομικών συνωμοσιών», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στο Παρίσι όπου αναμένεται να συναντηθεί στη διάρκεια της ημέρας με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, πρών αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank, κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη για τραπεζική απάτη και συνωμοσία σε μια υπόθεση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αν αυτό είναι το αμερικανικό όραμα για τη δικαιοσύνη, τότε ο κόσμος είναι καταδικασμένος», πρόσθεσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη δίκη αυτή, που προκαλεί φόβους για οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Halkbank οι οποίες θα είχαν ισχυρές επιπτώσεις στην τουρκική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα