«Ο ΕΦΚΑ αποδίδει, είχαμε προετοιμάσει το σχέδιο», δηλώνει ο Πετρόπουλος

To 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλουν ελάχιστη εισφορά και το 90% του αγροτικού πληθυσμού, δηλώνει ο Πετρόπουλος«Πρέπει να μας δώσουν χρόνο αυτοί που πιέζουν να κόψουμε συντάξεις»

«Δεν είναι έκπληξη, είχαμε προετοιμάσει αναλυτικά το σχέδιο για την καλύτερη είσπραξη εισφορών, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου τα έσοδα του ΕΦΚΑ ήταν 4,976 δισ. ευρώ και οι δαπάνες 4,935 δισ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο μήνα δεν έχουν εισπραχθεί όλες οι εισφορές λόγω παράτασης και θα πάμε πολύ καλύτερα».
Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής

Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο, για το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ.

Υποστήριξε ότι το 80% των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλουν την ελάχιστη εισφορά όπως επίσης το 90% του αγροτικού πληθυσμού, μαζί με κτηνοτρόφους και αλιείς. «Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα καταβολής από περισσότερους και οδηγεί σε αυτό το καλό αποτέλεσμα» είπε ο υφυπουργός.
Για πρώτη φορά, το 2016, εξοφλούνται όλα και μένει πλεόνασμα κοντά στα 50 εκατ. ευρώ που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πετρόπουλος

Ειδικά, εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης, πλέον «έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι πρέπει να μας δώσουν χρόνο αυτοί που πιέζουν να κόψουμε συντάξεις, να αποδείξουμε πόσο αποδίδει το νέο σύστημά μας, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων στην κοινωνική ασφάλιση», συμπλήρωσε.

Επισήμανε παράλληλα ότι , «αντί να δουν όλοι τι έργο είναι αυτό που κάνουμε, τη σπουδαιότητα για τη χώρα και το λαό, σηκώνουν θέματα ότι δήθεν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τα 300 ευρώ. Πρόκειται για ανοησίες που αποδίδονται σε ανθρώπους που είχαν ηρωικά σταθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, σε εξορίες, φυλακές και βασανιστήρια».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της απόδοσης των καθυστερούμενων συντάξεων, επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν αποδοθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα