Ο ανάγωγος της Κυριακής: Μια λαμπάδα φέρνει την Ανάσταση!

Πάσχα.

Οι σούβλες θα ρίξουν τις στροφές τους, αρνιά και κοκορέτσια θα μετακομίσουν στα στομάχια των Ελλήνων πάνω σε αυγά και χωριάτικες σαλάτες.

Έτσι για να καταλάβουμε το νόημα της Ανάστασης.

Όσοι δεν έχασαν τ αυτιά τους από τα μπάμπα μπούμπα και τις κροτίδες, την άλλη Ανάσταση θα ξαναπροσπαθήσουμε. Είδα πυροτέχνημα να σκάει μπροστά σε

γριά. Να ‘ναι καλά η γυναίκα δεν έβλεπε, δεν άκουγε, ούτε το κατάλαβε. Όλοι οι άλλοι τρομάξαμε, η γριά ατάραχη.

Ούτε το Χριστός Ανέστη άκουσε. Στο τσούγκρισμα αυγών το ‘πιασε το θέμα.

Όλα θα τα ζήσουμε. Είναι θέμα χρόνου.

*** Ο Πολλάκις και Πλειστάκις λαλήσας κύριος Πολάκης. Έχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά κατάλαβε τη μ@λ@κί@ του. Ίσως επίσης για πρώτη φορά θα κατάλαβε ότι μόνο ζημιά θα προσφέρει από δω και πέρα στην κυβέρνηση αν συνεχίσει κάθε μέρα ν’ ανεβάζει ό,τι του ‘ρχεται χωρίς να ρωτάει έναν άνθρωπο δίπλα του. Κάποιον πρέπει να έχει δίπλα του που να έχει και φρένο.

Τι σημασία έχει αν αυτά που λέει είναι σωστά. Τι σημασία έχει αν είναι έντιμος άνθρωπος. Έχει μανία υπερπροβολής, θέλει τα φώτα συνέχεια επάνω του, έχει διαλύσει επικοινωνιακά τον Τσίπρα σε όλα τα τελευταία βήματα ανόρθωσης του και αντί η κυβέρνηση να προβάλλει το έργο της κάθε μέρα ασχολούμαστε με τον Πολάκη.

Πραγματικά, ας ασχοληθεί με το υπουργείο του κι ας σταματήσει όλη μέρα να επιζητεί την προσοχή σαν μεγάλος μπέμπης.

Μπορείς να πεις αυτό που έχεις να πεις με λόγο αριστερό και πολιτισμένο, όχι συνέχεια μ’ έναν θυμό και με νεύρα περίσσεια.

Έχουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δικά τους κι εσείς έχετε μια ντουντούκα.

Αν και η ντουντούκα λέει μ@λ@κίες τότε δεν σας φταίνε οι άλλοι.

*** Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετάει την ελάφρυνση φόρων.

Αμήν.

Να υπενθυμίσω: Πληρώνουμε υπέρογκο κανονικό φόρο, αυξημένο φόρο αλληλεγγύης, αυξημένο φόρο για τη διανομή μερίσματος στις εταιρείες, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, αυξημένη προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους, αυξημένο ΕΝΦΙΑ, αυξημένο ΦΠΑ.

Και υποτίθεται ότι ο Τσακαλώτος είναι πιο αριστερός απ’ τον Τσίπρα.

Πρέπει να είναι ως προς όλους.
Η κοινωνία εκτός από ένα 5 % δεν ανασαίνει συνολικά.

*** Είδες τον Μητσοτάκη; Έκοψαν και τις δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της κομισιόν, του δικού τους, Μάνφρεντ Βεμπερ.

Έκοψαν το σημείο όπου αυτός συμφωνούσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πήραν τηλέφωνα στους πέντε δικούς τους καναλάρχες, δόθηκαν εντολές, τέλος.

Τα νέα είναι ιδιωτικά. Ό,τι θέλουμε σας λέμε, ότι δεν θέλουμε δεν σας λέμε.

Η οικογένεια Μητσοτάκη κατέχει το σύνολο της πληροφόρησης.

Έχει μπροστάρηδες ανθρώπους καθαρούς υμνητές της χούντας κι όμως ισχυρίζονται ανενδοίαστα ότι είναι κεντρώο κόμμα και ότι εκπροσωπούν τη μεσαία τάξη. Θα πέσει η τάξη και θα μας πλακώσει.

*** Ένας λαός που έφτασε να ελπίζει στον Μητσοτάκη δεν ξέρω πως τον λες. Μια Φώφη Γεννηματά στα όρια υπάκουης υπηρέτριας του νέο ακροδεξιού μορφώματος με σλόγκαν ό,τι έχουμε να επιλέξουμε: Ή τη δεξιά του Τσίπρα, ή τη δεξιά του Μητσοτάκη. Σέρνεται γλείφοντας την πιο δεξιά κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κυβερνήσει, θάβοντας οριστικά τον Αντρέα Παπανδρέου στο μνήμα της δεξιάς.

*** Η Φώφη και ο Κυριάκος θα έχουν ένα πολύ δύσκολο μετά να διαχειριστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, έχει να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο παρόν.

Αντί να είναι συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί, μετρημένοι και ξαφνιαστικοί, σέρνονται καθημερινά ν’ απαντούν σε μικρομ@λ@κίες του καθενός.

Ποτέ δεν είναι αργά για να χτυπήσει ο αρχηγός το χέρι στο τραπέζι.
Σκασμός. Εδώ υπάρχει πόλεμος.

*** Αυτή η φωτογραφία είναι ακριβώς η Νέα Δημοκρατία.

Συνέχεια παριστάνουν τους καλούς, τους ηθικούς, τους δίκαιους, τους αθώους, τους άριστους, αυτούς που σέβονται τους κανόνες. Φτάσαμε στο 2019 για να μάθουμε ότι δεν υπήρξαν ποτέ σκάνδαλα στη μεταπολίτευση.

Τώρα πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η διαπλοκή, τώρα τα σκάνδαλα.

Όμως ο λαός ξεχνάει και όμως ο λαός καθοδηγείται από την τηλεόραση.

*** Παράλληλα στην Κύπρο παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση του σίριαλ κίλερ. Σενάριο βγαλμένο από τις πιο σκληρές ταινίες τρόμου. Σε κανέναν δημοσιογράφο δεν έχει κάνει εντύπωση ότι όλα τα θύματα του 35χρονου αξιωματικού ήταν ξένες γυναίκες. Το ενδεχόμενο ρατσισμού; Ούτε ένας δεν έχει αναφέρει αυτό το ενδεχόμενο. Ακραία σεξουαλική ηδονή που τη βίωνε με φρίκη. Αλλά αυτή τη φρίκη δεν την βίωνε ούτε με Ελληνίδες, ούτε με Κύπριες.

Τη βίωνε μόνο με Φιλιππινέζες.

Όποτε δεν βλέπουμε ένα κύμα να ξεσπάει εναντίον του.
Παρακολουθούμε.
Άφωνοι.

Αν ήταν δυο μητέρες ελληνίδες με τα παιδιά τους;
Έτσι θ’ αντιδρούσαμε;

*** Και αυτή η Ανάσταση πέρασε.
Όμως η πνευματική η ψυχική ανάσταση αργεί να έρθει.
Λαμπάδες, μεγάλοι σταυροί και φασισμός δεν ταιριάζουν.
Κι όμως όλο και περισσότεροι παπάδες γίνονται κάθε μέρα κήρυκες του μίσους.

Η Ορθοδοξία παίρνει άλλον χαρακτήρα και χαρακτηριστικά.
Αν κάποιος δεν μαζέψει τους ιερείς στον δρόμο της Ορθοδοξίας θα ξεσπάσουν ακραία γεγονότα από τους πυρπολητές από άμβωνος.

*** Τέλος πάντων.

Όλα τα λεφτά ήταν η σκηνή που η Καλογρίδη βλέπει την κάμερα έξω απ το αυτοκίνητο και πέφτει εξουθενωμένη από έρωτα και συγκίνηση στην αγκαλιά του Αλεξάνδρου.

Του αθώου βεβαίως, βεβαίως.

*** Μια λαμπάδα κρατώ αναμμένη.
Δεν είναι απ’ τα Τζάμπο.
Περιμένω μόνος εγώ, ο ανάγωγος, την Ανάσταση μακριά απ’ το πλήθος.
Αυτή η Ανάσταση θα φτάσει στους μόνους της Ιστορίας.

*** Έχει σημασία.
Κι όταν όλοι πιστέψουν ότι η Ελλάδα πέθανε και ότι ανήκει οριστικά στο κακό της παρελθόν, είναι ωραίο έστω κι ένας να κρατάει τη λαμπάδα της Ανάστασης.

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά μια λαμπάδα φέρνει την Ανάσταση!

Keywords
ανάσταση, νεα δημοκρατια, πασχα, σαλατα, κροτίδες, τσιπρας, προβάλλει, ενφια, ΦΠΑ, βεμπερ, νέα, παπανδρεου, συριζα, κυπρος, σταυροι, ελλαδα, κινηση στους δρομους, σταυροι δημοτικων εκλογων, σταυροι προτιμησης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, Ημέρα της μητέρας, κοινωνια, το θεμα, αυτοκινητο, γυναικα, δημοκρατια, ηδονη, θεμα, σαλατες, σλογκαν, ταινιες, τζαμπο, τηλεοραση, φωτογραφια, αυγα, αγκαλια, ανοιξη, ανθρωπος, ανάσταση, αυτια, βεμπερ, γεγονοτα, γινονται, δηλωσεις, υπαρχει, ζημια, υποθεση, η ταξη, κυβερνηση, κυμα, κομμα, λεφτα, λογο, μακρια, μνημα, νευρα, νοημα, προβάλλει, οικογενεια, ορια, ορθοδοξια, παιδια, πεθανε, σεναριο, συνεχεια, σιριαλ, ταινιες τρομου, φασισμος, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χερι, χριστος, χριστος ανεστη, ανηκει, βηματα, υπουργειο, κροτίδες, μπροστα, ολη μερα, σκηνη, βεβαιως, ωραιο
Τυχαία Θέματα