Νόμο για την κάθαρση στις μετρήσεις τηλεθέασης – εφημερίδων προαναγγέλλει ο Παππάς

Το ΔΝΤ κομίζει μόνο λάθος εκτιμήσεις και μέτρα λιτότητας, λέει ο ΠαππάςΕπισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ

Νομοθετική πρωτοβουλία τόσο για την μέτρηση τηλεθέασης και ακροαματικότητας, όσο και για την κυκλοφορία των εφημερίδων προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών από το ΕΣΡ,

προκειμένου να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές και να διεξαχθεί αντίστοιχος και για τις ραδιοφωνικές.

Συγκεκριμένα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε πως «η δημοπρασία θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και το περσινό καλοκαίρι» σημειώνοντας ότι ο νόμος για τον τρόπο αδειότησης δεν εξέπεσε κατά τις προσφυγές στο ΣτΕ.

«Υπήρξε ένας άρτια οργανωμένος διαγωνισμός, τη δομή της δημοπρασίας την εισηγήθηκε σε εμάς και τη σχεδίασε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μια διαδικασία που αφήνει μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο υπουργός σχολίασε για το ΕΣΡ πως «οι ανεξάρτητες αρχές δεν νομοθετούν», εφαρμόζουν το νομοθετικό πλαίσιο για το πεδίο που τους αφορά και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις.

Θα έχουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις άδειες στο ραδιόφωνο

«Θα έχουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τις άδειες στο ραδιόφωνο γιατί προκύπτει από την ανάγκη από τη συμφωνία με τους εταίρους» είπε ο υπουργός, ενώ σχολίασε πως υπάρχει μια «χρυσή ευκαιρία» να ρυθμιστεί και το ραδιοφωνικό τοπίο.

Ρύθμιση για την τηλεθέαση

Εκτός από το ζήτημα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών, ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την μέτρηση τηλεθέασης, ακροαματικότητας και κυκλοφορίας εφημερίδων.
Μίλησε για «θεμελιώδη στρέβλωση» και «μονοπώλιο το οποίο είναι ιδιωτικό» και για υποχρεωτικό σκανάρισμα κάθε φύλλου με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται άμεσα.
Το ΔΝΤ κομίζει μόνο λάθος εκτιμήσεις και μέτρα λιτότητας

Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα του χρέους επανέλαβε ότι «η Ελλάδα λέει ότι ευθαρσώς θέλει μια καθαρή λύση, όχι σαν αυτή που μας δόθηκε στο Εurogroup».

Σημείωσε παράλληλα ότι «το μόνο που μένει να κομίζει το ταμείο είναι να κάνει λάθος εκτιμήσεις και να ζητάει μέτρα λιτότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα