Νέα «βόμβα» στο ΝΒΑ: Μετά από 17 χρόνια ο Πάρκερ αφήνει το Σαν Αντόνιο και πάει στους Χόρνετς

Μετά από 17 συναπτά έτη «θητείας» στο Σαν Αντόνιο, ο Τόνι Πάρκερ εγκατέλειψε τα «σπιρούνια» και συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Σάρλοτ Χόρνετς, έναντι 10εκ. δολαρίων.

Ο 36χρονος άσος, που πέρασε μια… ζωή στους Σπερς κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα με την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, όντας ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της άκρως επιτυχημένης παρουσίας των «σπιρουνιών» όλα αυτά τα χρόνια.

Στους Σπερς ο Πάρκερ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα ΝΒΑ,

αναδείχθηκε 1 φορά MVP των τελικών (2007), μετείχε σε 6 All Star Game, ενώ ήταν 3 φορές μέλος της δεύτερης κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ και μία φορά μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ. Παράλληλα, το 2002 ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας rookie της Λίγκας.

Οι Σπερς, σύμφωνα με τον Βοϊναρόφσκι, ήθελαν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους και τη νέα σεζόν τον Πάρκερ, ο οποίος όμως είχε πάρει την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση των Χόρνετς και ενημέρωσε τον Γκρεγκ Πόποβιτς για την απόφασή του αυτή.

Έτσι, ένας πολύ μεγάλος κύκλος, γεμάτος επιτυχίες και σπουδαίες στιγμές, κλείνει για τον Γάλλο, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ σε άλλη ομάδα.

Tony Parker has agreed to a two-year, $10M deal with Charlotte, league source tells ESPN

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 6 Ιουλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα