Νέα διάκριση για τον Εμπαμπέ, αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στη Γαλλία

Ακόμη ένα σημαντικό βραβείο, προσέθεσε στην ήδη αρκετά μεγάλη συλλογή του, ο Κιλιάν Εμπαμπέ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 20χρονος γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του πρώτου βραβείου «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο θεσμοθετήθηκε εφέτος, παράλληλα με την «Χρυσή Μπάλα», και απονέμεται στον κορυφαίο νεαρό παίκτη του πλανήτη.

Οσον αφορά στο -χρονικά- τελευταίο βραβείο του Εμπαμπέ, πρόκειται για την ανάδειξή του ως κορυφαίος γάλλος αθλητής της χρονιάς, όπως

προέκυψε από την σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσαν από κοινού το «RTL» και η «Groupama».

En una encuesta realizada por Odoxa para RTL, los franceses han designado a Kylian Mbappé como deportista francés del año 2018 (56% votos)…además, con un 68% han elegido el Mundial como evento del año. https://t.co/SS6zOVN7pR

— LiveFútbol (@LiveFutbolTop) 23 Δεκεμβρίου 2018

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο χαρισματικός επιθετικός, συγκέντρωσε το 56% του συνόλου των ψηφισάντων και το 55% όσων δήλωσαν φίλαθλοι. Ο Μπαπέ άφησε πίσω του τον πρωταθλητή του διάθλου, Μαρτίν Φουρκάντ, τον Αντουάν Γκριεζμάν, τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο δέκαθλο, Κέβιν Μαγέρ, και τον Ραφαέλ Βαράν.

Martin Fourcade sportowcem roku we FR [Eurosport]
Kylian Mbappe sportowcem roku we FR [RTL] pic.twitter.com/FfkkmSBon9

— Łukasz Król (@luki_071) 23 Δεκεμβρίου 2018

Από την ίδια δημοσκόπηση, προέκυψε πως το 68% των Γάλλων και το 72% των φιλάθλων, εξέφρασαν την άποψη πως η κατάκτηση του Μουντιάλ στην Ρωσία από τους «πετεινούς», ήταν το σημαντικότερο γεγονός του 2018.

Ο διεθνής άσος πήρε και μια σοκολατένια «Χρυσή Μπάλα», λογικά στο μέλλον θα σηκώσει και την κανονική:

Ο Κιλιάν Εμπαμπέ ευχήθηκε μέσω των social media σε όλους Χρόνια Πολλά:

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν πριν από τον αγώνα με τη Ναντ παρουσιάστηκε με το βραβείο «Ραϊμόν Κοπά»:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα