«Μυστικό» διαστημικό σκάφος επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από ρεκόρ τροχιάς

Κάτω από άκρα μυστικότητα για τις αποστολές του προσγειώθηκε το διαστημικό σκάφος X-37B της Air Force των ΗΠΑΘα ακολουθήσει και 5η αποστολή του X-37B αργότερα εντός του 2017

Το πειραματικό διαστημικό σκάφος X-37B της Air Force των ΗΠΑ προσγειώθηκε χθες 7/5 στη Φλόριντα μετά από μια διετή αποστολή που παραμένει μυστική, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ τροχιάς γύρω από τη Γη.

Η αποστολή του αεροσκάφους που μοιάζει με διαστημική

κάψουλα ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, αλλά η αμερικανική υπηρεσία δεν αποκάλυψε για ποιον λόγο είχε τεθεί σε τροχιά αλλά και γιατί επέστρεψε.

Οι υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας, σύμφωνα με την Independent, θεωρούν ότι το διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να δοκιμάζει ένα νέο είδος όπλου ή να χρησιμοποιείται για παρακολουθήσεις.

Το X-37B είναι ένα μη επανδρωμένο σκάφος, κατασκευασμένο από την Boeing, το οποίο είναι το πρώτο που καταφέρνει να πετά σε τροχιά γύρω από τη Γη για 718 ημέρες.

Αυτή ήταν η 4η αποστολή μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους σε τροχιά για το οποίο η υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε μόνο ότι «γίνονται πειράματα για την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιούμενων τεχνολογιών για διαστημικά σκάφη», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Θα ακολουθήσει και 5η αποστολή του X-37B αργότερα εντός του 2017 με σκοπό φυσικά να παραμείνει σε τροχιά για ακόμη περισσότερες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα