«Μονομάχοι» στη… βασιλική αυλή Μπακογιάννης και Γερουλάνος (εικόνα)

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ήδη ξεκινήσει, όπως και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις των υποψηφίων που διεκδικούν έναν δημαρχιακό ή περιφερειακό θώκο. Όπως είναι φυσικό, υψηλό πολιτικό ενδιαφέρον εμφανίζουν οι μεγάλοι δήμοι και περιφέρειες, όπως για παράδειγμα ο δήμος Αθηναίων, όπου -«ζουμάροντας» λίγο παραπάνω- γίνονται ευδιάκριτες οι πλούσιες παρασκηνιακές διεργασίες, οι οποίες μάλιστα φαίνεται να φτάνουν μέχρι και τη… βασιλική αυλή.

Συγκεκριμένα, ο λόγος για τους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο

Γερουλάνο, οι οποίοι έχουν ήδη βάλει «πλώρη» για τη δημαρχία της Αθήνας* και φυσικά προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στο κατώφλι «γαλαζοαίματων», χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει το οτιδήποτε για το ιδεολογικό τους υπόβαθρο.

Άλλωστε, είναι γνωστή η φιλική σχέση που διατηρεί ο κ. Γερουλάνος με τον Παύλο Γλύξμπουργκ, γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να ευχηθεί δημοσίως καλή πρόοδο και επιτυχία στον καλό του φίλο, όταν εκείνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον δήμο Αθηναίων.

Όμως, κρίνοντας από ένα γεύμα-έκπληξη, φαίνεται πως ο κ. Γερουλάνος δεν είναι ο μόνος, ο οποίος επιθυμεί ερείσματα στη «βασιλική οικογένεια», όπως τουλάχιστον προκύπτει από ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Εστία».

Ο λόγος για το γεύμα που είχαν προ ολίγων ημερών στην αρκετά «πριβέ» Αθηναϊκή Λέσχη, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο μεσαίος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συνάντηση και το γεύμα εξέπληξε πολλούς από τους συνδαιτυμόνες στη Λέσχη, πόσο μάλλον που και η χημεία των δύο φαινόταν να είναι πολύ καλή.

Περισσότερα για το γεύμα-έκπληξη δεν αναφέρει η εφημερίδα (παρά μόνο το ότι και οι δύο φορούσαν γραβάτες), αλλά συμπληρώνει πως ο μεσολαβητής της συνάντησης να είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Με λίγα λόγια, φαίνεται πως ο αγώνας δρόμου για τον δημαρχιακό θώκο έχει ως αφετηρία του τη βασιλική αυλή…

*Ο κ. Γερουλάνος έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του και έχει εξασφαλίσει το «χρίσμα» του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη δική του στις 5 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Piraeus 117 Academy».

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα