Μία ακόμη στρατηγική συνεργασία της τράπεζας Πειραιώς με τη Στέβια Ελλάς

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η άμεση υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η ενίσχυση νέων καλλιεργειών για την παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά όπως είναι η στέβια.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγής στέβιας συστάθηκε το 2012

και αποτελείται από 90 μέλη, που στην παρούσα φάση καλλιεργούν για το σκοπό αυτό περίπου 400 στρέμματα.

Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη των αγροτών-μελών του να εξελίξουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αξιοποιώντας τις άριστες κλιματικές συνθήκες στην περιοχή της Λαμίας, και να στραφούν από την καπνοκαλλιέργεια στην καλλιέργεια στέβιας.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, που βρίσκονται σε βιομηχανικό κτίριο στην περιοχή της Λαμίας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα μεγάλη επένδυση εκσυγχρονισμού.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα Πειραιώς στηρίζει πάντα τις καινοτόμες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας και η νέα αυτή συμφωνία αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα