Στην τελευταία του κατοικία ο Γιώργος Μπαλταδώρος – Ράγισε καρδιές ο επικήδειος (εικόνες)

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του 34χρονουΤραγική φιγούρα η σύζυγος του άτυχου πιλότου – Λιποθύμησε λίγο πριν την κηδείαΟ συγκινητικός επικήδειος του συναδέλφου του

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Η σορός του άτυχου πιλότου, έφτασε με c -130 στην Καρδίτσα, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του χωριού όπου τον ασπάστηκαν για τελευταία

φορά η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.

Τον βουβό πόνο “έσπασε” το χειροκρότημα του πλήθους όταν έφτασε στην εκκλησία του χωριού το τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του στρατιωτικού.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου πιλότου, που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, η οποία σύμφωνα με το www.karditsalive.net λιποθύμησε λίγο πριν την κηδεία.

Το «παρών» στην κηδεία του 34χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έδωσαν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Ένα συγκινητικό επικήδειο, με τον οποίο εξήρε το φρόνημα και την προσφορά του εκλιπόντος, εκφώνησε ένας συνάδελφος του στην κηδεία.

«Αξέχαστε Γιώργο σε σένα που από τη μαθητεία σου συμβάδισε ως θαυμάσιος συνάδελφος προσφέρουμε αυτές τις λίγες λέξεις. Για 12 έτη, από όταν αποφοίτησες, υπηρέτησες την πατρίδα, την 120 ΠΕΑ και την 114 Πτέρυγα μάχης. Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου στα ατσάλινα φτερά σου. Σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην ιστορία. Φεύγεις απ’ τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει η ορμή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την απαρνηθούμε ποτέ. Οι επικεφαλής της μονάδος της 331 μοίρας θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε. Τον άνθρωπο που έφυγε για το αγύριστο ταξίδι. Αγάπησες κάθε σημείο της πονεμένης αυτής γης, της οποίας η τελευταία πλαγιά είναι ποτισμένη με αίμα. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με χαμόγελο. Σε φοβόταν ο ουρανός. Μας είναι πολύ δύσκολο και σε εμένα προσωπικά που ήμουν στενός σου φίλους. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω.

Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας», ήταν τα συγκινητικά λόγια του Σπύρου Καρέλη, φίλου και συνάδελφου του 34χρονου σμηναγού.

Keywords
Τυχαία Θέματα