Μαθήματα υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο

Δύο εργαστήρια υποκριτικής με τον Δημήτρη Λάλο διοργανώνονται στο Θέατρο Tempus Verum. Πρόκειται για το «Ερευνητικό εργαστήρι υποκριτικής ενός έτους» και το «Ανοιχτό μάθημα υποκριτικής».

Ερευνητικό εργαστήρι υποκριτικής ενός έτους

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και τελειόφοιτους δραματικών σχολών που ενδιαφέρονται να αφοσιωθούν και να ερευνήσουν σε βάθος την υποκριτική τέχνη.

Η διάρκεια θα είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και θα χωριστεί σε τρία στάδια.

Στο

πρώτο στάδιο θα αναπτύξουμε την αντοχή και τη φυσική κατάσταση που απαιτείται να έχει ο σύγχρονος ηθοποιός του θεάτρου ενώ ταυτόχρονα θα διευκρινίσουμε τις προθέσεις μας θέτοντας τους στόχους ως ομάδα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά.

Στο δεύτερο στάδιο θα μελετήσουμε τις βασικές αρχές τις υποκριτικής όπως αυτές παρουσιάζονται μέχρι τον 21ο αιώνα. Μέσω του αυτοσχεδιασμού θα αναπτύξουμε, θα δυναμώσουμε και θα επαναπροσδιορίσουμε τα εκφραστικά μας μέσα χρησιμοποιώντας ακόμα και την κινηματογραφική κάμερα.

Στο τρίτο στάδιο ο βασικός πυρήνας του εργαστηρίου θα αναλάβει ένα κείμενο και σε ερευνητικό επίπεδο θα το παρουσιάσει στο θέατρο Tempus Verum- Εν Αθήναις.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες ενώ η επιλογή θα γίνει μέσω ακρόασης.

Το μάθημα αυτό απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.

«Ο διεθνώς αποδεκτός ορισμός της έρευνας με βάση το εγχειρίδιο Frascati είναι: “Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη συνιστά η δημιουργική εργασία που επιτελείται σε συστηματική βάση ούτως ώστε να αυξηθεί το επίπεδο της γνώσης, όπου συμπεριλαμβάνεται η γνώση του ανθρώπου, του πολιτισμού και της κοινωνίας και η χρήση αυτού του αποθέματος γνώσης για την εκπόνηση νέων εφαρμογών”. Κατά συνέπεια, οι ερευνητές περιγράφονται ως: “Επαγγελματίες που καταγίνονται με τη σύλληψη της ιδέας ή τη δημιουργία νέας γνώσης, προϊόντων, διαδικασιών μεθόδων και συστημάτων και τη διαχείριση των αντιστοίχων έργων».

Τοποθεσία: Θέατρο Tempus Verum – Eν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι)
Ημερομηνία: 14/10/17-30/6/18 κάθε Σάββατο 12:00-17:00
Πληροφορίες – αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943110214
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 8/10/17
Εγγραφή: 20 €
Κόστος συμμετοχής: 880€ εξόφληση σε 4 δόσεις

Ανοιχτό μάθημα υποκριτικής

Το μάθημα απευθύνεται σε όποιον θέλει να ασκηθεί στην υποκριτική τέχνη, να κρατάει τον εαυτό του και τα εκφραστικά του μέσα σε εγρήγορση και σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για να δεσμευτούν σε ένα κύκλο μαθημάτων μεγαλύτερης διάρκειας.

Ο συγκεκριμένος κύκλος θα διεξαχθεί σε μορφή «dropin» (ελεύθερη συμμετοχή) όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα ανάλογα με το πρόγραμμα τους.

Το μάθημα θα περιλαμβάνει:

Σωματική εκγύμνασηΒασική ανάπτυξη συναισθημάτωνΑτομικοί και ομαδικοί αυτοσχεδιασμοί

Τοποθεσία: Θέατρο Tempus Verum – Eν Αθήναις ( Ιάκχου 19 , Γκάζι )
Ημερομηνία: 15/10/17-30/6/18 κάθε Κυριακή 14:00-17:00
Πληροφορίες – αιτήσεις: Αιτήσεις με βιογραφικό σημείωμα: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6943110214
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 8/10/17
Εγγραφή: 20 €
Κόστος συμμετοχής: 10 €/μάθημα

Keywords
Τυχαία Θέματα