Μαντάς: Αντιπερισπασμό επιχειρεί η αντιπολίτευση με την πρότασή της (video)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό του τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε» και «όλοι ίδιοι είμαστε», την ώρα που προτείνει να ενταχθεί στην έρευνα της Εξεταστικής και η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ερευνηθούν όλα τα ζητήματα, έχουμε όμως όλοι την διαδρομή μας. Το δικό μας μέτρο είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη

από τις υπηρεσίες υγείας, να μην ξεπουλιούνται, να μην φοβούνται να πλησιάσουν τα νοσοκομεία αν δεν έχουν το αντίτιμο στην τσέπη, όταν θα μηδενιστούν όλα τα φαινόμενα κερδοσκοπίας του ανθρώπινου πόνου» είπε.

Εξάλλου, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε αδιάφοροι όταν και οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις μιλούν για απώλεια δεκάδων δισ. σε αυτή την διαδρομή στον χώρο της Υγείας. Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι «η σύγκρουση αυτή θα είναι μεγάλη», καθώς όπως είπε η κυβέρνηση έχει πλήρη γνώση πως το σύστημα αυτό, δεν είναι ελληνικό, είναι ένα διεθνές σύστημα μέσα στο οποίο παίζονται παιχνίδια.

Τέλος, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων το 2015, για το οποίο η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν εξέδωσε προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών.

Όπως είπε, η τιμολόγηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 καθυστέρησε επειδή δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση, στην οποία υπήρχε και ζήτημα αλλαγής της τιμολόγησης. Ανέφερε τέλος, ότι όταν έκλεισε η συμφωνία και προκηρύχθηκαν εκλογές εκδόθηκε η υπουργική απόφαση και αμέσως μετά ο νέος υπουργός εξέδωσε το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εφαρμόστηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα