Μακρόν για τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε

«Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μετά το μακελειό στο κέντρο της Βιέννης το βράδυ της Δευτέρας, σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού (…). Μετά τη Γαλλία, μια φιλική χώρα γίνεται στόχος επίθεσης. Αυτή

είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτε», τόνισε σε tweets του, γραμμένα στα γαλλικά και στα γερμανικά.

Nous, Français, partageons le choc et la peine du peuple autrichien frappé ce soir par un attentat au cœur de sa capitale, Vienne. Après la France, c’est un pays ami qui est attaqué. C’est notre Europe. Nos ennemis doivent savoir à qui ils ont affaire. Nous ne céderons rien.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) November 2, 2020

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Βιέννης έγινε σε έξι διαφορετικά σημεία κοντά στη συναγωγή, με δεκάδες πυροβολισμούς, νεκρούς και τραυματίες. 

Σημειώνεται ότι και η Γαλλία βιώνει ξανά τον τρόμο των τρομοκρατικών επιθέσεων καθώς μόλις την περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε επίθεση στην εκκλησία της Παναγίας στη Νίκαια της Γαλλίας από τουλάχιστον ένα άτομο με απολογισμό τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ πριν μερικές εβδομάδες ένας 18χρονος αποκεφάλισε καθηγητή ιστορίας επειδή έδειξε στην τάξη σκίτσα του Μωάμεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα