Λεκκάκος: To 2016 καταφέραμε να θωρακίσουμε τον όμιλο της MIG από τις επιπτώσεις της ύφεσης

«To 2016, παρά την υστέρηση της οικονομίας, καταφέραμε να θωρακίσουμε τον όμιλο της MIG από τις επιπτώσεις της ύφεσης, με συνέπεια τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας σε όλες σχεδόν τις θυγατρικές του», ανέφερε ο προέδρός της, Σταύρος Λεκκάκος, μιλώντας στην γενική συνέλευση της εταιρείας.

«Το επόμενο διάστημα έχουμε πολλή δουλειά. Η διοίκηση της εταιρείας είναι αποφασισμένη να κάνει όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να συνεχιστεί η βελτίωση των αποτελεσμάτων. Σταθεροί στόχοι μας είναι

η αύξηση πωλήσεων σε όλους τους κλάδους, καθώς και η συστηματική προσπάθεια για μείωση του κόστους. Ήδη, η αναδιάρθρωση του δανεισμού που ολοκληρώνεται, αναμένεται να μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος των εταιρειών μας κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η διοίκηση του ομίλου αποτελεί θεματοφύλακα της εφαρμογής κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης. Το ύψιστο καθήκον μας είναι να αυξήσουμε την αξία των μετόχων και η μόνιμη αυτή επιδίωξη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με τον σεβασμό των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, κανόνας που εφαρμόζεται με ακρίβεια», ανέφερε ο κ. Λεκκάκος.

«Όλες οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν, σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το οποίο ανανέωσε για μια τριετία τη διαπίστευση Joint Commission International (JCI) και παραμένει το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και ένα από τα 600 παγκοσμίως που διαθέτουν στην πιστοποίηση που είναι η πλέον αυστηρή και έγκυρη διεθνώς», είπε ο κ. Λεκκάκος.

Παράλληλα, οι εταιρείες του ομίλου της MIG συνεχίζουν την πολιτική ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής, είπε ο κ. Λεκκάκος και αναφέρθηκε αναλυτικά:

– Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, παραμένοντας ο μεγαλύτερος αγοραστής αγελαδινού γάλακτος στη χώρα, καθώς απορροφά το 25% της εγχώριας παραγωγής. Οι παραγωγοί που συνεργάζονται με την εταιρεία έχουν εισπράξει 602 εκατ. ευρώ την περίοδο της κρίσης 2010-2016.
– Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεργάζεται κάθε χρόνο με 1.300 αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, αγοράζοντας την παραγωγή τους με βάση τα συμβόλαια που έχει υπογράψει μαζί τους. Ελληνικά γεωργικά προϊόντα που παράγονται σε περισσότερα από 30.000 στρέμματα γης, αγοράζει, μεταποιεί και διαθέτει η εταιρεία.

– Η εστίαση με τις θυγατρικές της Goody’s και Everest έχει ισχυρή παρουσία με 515 σημεία στη χώρα και διευρύνει το μερίδιό της παρά τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν με τον υψηλότατο ΦΠΑ του 24%.

– Η ATTICA προσφέρει υψηλής ποιότητας μεταφορικό έργο στο Αιγαίο και το Ιόνιο, ενώ τα πλοία της φέρουν την ελληνική σημαία, συνδέοντας και τα πλέον απομακρυσμένα νησιά και λιμάνια της χώρας, παρά το κόστος που συνεπάγεται η επιλογή αυτή.
– Τέλος, η SingularLogic, στις οποίας τις εγκαταστάσεις φιλοξενούμεθα, προσφέρει τεχνολογία σε πολλούς τομείς της πληροφορικής σε μεγάλους πελάτες ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Τέλος τόνισε, ότι ο όμιλος της MIG παραμένει με φυσική, εταιρική και φορολογική έδρα την Ελλάδα, καταβάλλοντας το σχετικό κόστος. Αυτή είναι η πλέον ουσιαστική κίνηση κοινωνικής προσφοράς που μπορούν να αναλάβουν σήμερα οι σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα