Κυβέρνηση και επιχειρηματίες στη Νέα Υόρκη – Συμμετοχή στο επενδυτικό συνέδριο Capital Link

Μήνυμα εξ’ αποστάσεως θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Το πρόγραμμα του Τσακαλώτου

Κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι τραπεζών θα δώσουν το «παρών» σήμερα στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα του Τσακαλώτου

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, τη Δευτέρα

11 Δεκεμβρίου ο κ. Τσακαλώτος θα απευθύνει κεντρική ομιλία κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του συνεδρίου (13.15- 14.45, τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου (15.40, τοπική ώρα) στον χώρο του συνεδρίου.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών θα παραβρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στις 15.45 (τοπική ώρα) ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφώνμε εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Οι συμμετοχές

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου,ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής θα μιλήσουν στο 19ο Συνέδριo Invest in Greece. Το παρών θα δώσουν και οι επικεφαλής των Θεσμών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ειδικότερα ο Ντεκλάν Κοστέλο από την πλευρά της Κομισιόν, ο Φρασνέσκο Ντρούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Νίκολας Τζιαμαρόλι ως εκπρόσωπος του ESM.

Μήνυμα εξ’ αποστάσεως θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Euroban, Νικόλαος Καραμούζης, ο σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου και ο Βασίλης Ψάλτης, CFO της Alpha Bank.

Συμμετέχουν επίσης στελέχη της Goldman Sachs, BNP Paribas, Deutsche bank, UBS, Credit Suisse και Citigroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα