Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κάλπη δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών

Ο Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου στον ρ/σ ΣΚΑΪ φάνηκε αισιόδοξος για τη μάχη των εθνικών εκλογών, για την οποία, όπως τόνισε, «η κάλπη είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών».

Όμως, όπως ανέφερε, πιστεύει πως θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή «για να ανοίξει ένας νέος κύκλος»,

ενώ την ίδια στιγμή  ξεκαθάρισε πως «υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η ΝΔ προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πως θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, λέγοντας απλά πως «εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του».

Αλλαγή του εκλογικού νόμου στα άμεσα σχέδια της νέας κυβέρνησης

«Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ θα περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι, αλλά και για «προβληματικά» άρθρα του Ποινικό Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση, δε θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο» 

Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο διευκρίνισε, σημείωσε, όμως, ότι αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

«Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του. Ανέφερε, επίσης, πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.

Τόνισε τέλος πως στόχος είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο αρχηγός της ΝΔ είπε, ακόμα, ότι σύντομα -αλλά όχι αμέσως- θα μεταβεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μείωση των υπερπλεονασμάτων.

«Θα είμαστε σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ επανέλαβε πως θα μειωθεί η φορολογία, όπως έχει περιγραφεί στο πρόγραμμά του, και μίλησε για συμμετοχική ανάπτυξη με κίνητρα στις επιχειρήσεις για να μοιράσουν τον πλούτο.

Ο αρχηγός της ΝΔ διέψευσε δημοσίευμα της «Αυγής» για το ασφαλιστικό και τα περί φόρων στην ενέργεια λέγοντας ότι πρόκειται για «σαχλαμάρες». Τόνισε ότι εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις και επανέλαβε ότι θα προχωρήσουν οι αλλαγές που έχει σχεδιάσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο, τονίζοντας ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ, θα περιλαμβάνεται η κατάργησή του. «Αν ένας διακινητής ναρκωτικών μπει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τότε θα μπει η αστυνομία και θα τον συλλάβει», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι ζήτησε προτάσεις από τους πρυτάνεις για ελεγχόμενη πρόσβαση σε κτίρια και διαβεβαίωσε ότι θα αδειάσει το Πολυτεχνείο από τους «μπαχαλάκηδες». Επισήμανε, επίσης, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση του για να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρξει ασφάλεια και τάξη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα οριστεί από τη νέα κυβέρνηση.

Ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής ΧΑ και Ελληνική Λύση – Ανικανότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για διαφορετικούς λόγους.Τα “κόμματα της οργής” τελειώνουν ή τέλειωσαν». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Γιάνη Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας.

«Το μίγμα ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας για το μέλλον του τόπου που υπήρξε το 2015 είναι αδιανόητο» ανάφερε.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ και για αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο και πόλωση. Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει από τη ΝΔ «πολακισμός» και πως οι υποθέσεις που θα διερευνηθούν από τη Βουλή θα γίνουν χωρίς παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

«Στις 8 Ιουλίου αλλάζει η προσέγγιση απέναντι στην παραβατικότητα και σε συμπεριφορές που βρίσκονται σε ευθύ και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την οργανωμένη τρομοκρατία. Οι ομάδες αυτές είναι που πρώτες υποδέχοναι τον Κουφοντίνα κάθε φορά που βγαίνει από τη φυλακή», συνέχισε ενώ ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή που θα παίρνει την απόφαση για τις άδειες θα «συνυπολογίζει μία σειρά από παράγοντες που στη συγκεκριμένοι περίπτωση είναι απολύτως επιβαρυντικοί».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει την αντιπολίτευση στο πεζοδρόμιο, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως «οα είναι πολύ γραφικό να ξαναδούμε τον κ. Τσίπρα, τον μνημονιακότερο των μνημονιακών πρωθυπουργών, πάνω σε τρακτέρ με ντουντούκα να διαμαρτύρεται εναντίον των μνημονίων και των ευρωπαϊκών πρακτικών. Από το ψηλό στο γελοίο υπάρχει μόνο ένα βήμα, η απόσταση είναι μικρή».

Ειδικά για τη Δραπετσώνα, τόνισε ότι είναι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν ανήκει πολιτικά στη ΝΔ, για την έκταση των λιπασμάτων και έχει φιλόδοξα σχέδια για να γίνει χώρος πολιτισμού, άθλησης και δημιουργίας.

Επίσης, μίλησε για αλλαγή στην ψηφιακή πολιτική, προανήγγειλε ότι το πρώτο έργο θα είναι η νέα ψηφιακή ταυτότητα και επισήμανε ότι θα δώσει περισσότερες ευθύνες στους δημοσίους υπαλλήλους. «Μία σειρά από υπογραφές θα φύγουν από τους υπουργούς και θα πάνε στους γενικούς διευθυντές», είπε σχετικά.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε  «τα είπε πολύ ωραία ο κ. Καραμανλής. Ευχαριστώ και τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι παρέχουν χωρίς αστερίσκους τη στήριξή τους στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ΝΔ να πείσει τους πολίτες. Έχουμε κάνει πολύ αυτοκριτική. Και ο ίδιος μίλησε με αυτοκριτική διάθεση. Δεν νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή ενδιαφέρεται η ελληνική κοινωνία να γυρίσει πίσω στο τι έγινε το 2007, το 2008, το 2009. Την ενδιαφέρει πού θα είμαστε το 2021».

(Με πληροφορίες από ρ/σ ΣΚΑΙ)

Keywords
ψηφοδελτια, μητσοτακης, capital controls, χρυση αυγη, ιουνίου, συμμετοχή, νεα δημοκρατια, συγκεκριμένο, συριζα, τσιπρας, εκλογες, τραπεζες, ελλαδα, capital, νέα, βουλη, λύση, σοκ, σαμαρας, σκαι, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2015, κοινωνια, κομματα, πολυτεχνειο, ψηφος εμπιστοσυνης, αδεια, αστυνομια, αυγη, βημα, ηγεσια, πλαισιο, προγραμμα, capital, αρθρα, απλα, ασυλο, ασφαλιστικο, βγαινει, γινει, δωσει, δραπετσωνα, εγινε, ειπε, υπαρχει, ενεργεια, ευρωπη, ιδια, ομιλια, κυβερνηση, κτιρια, λαθη, λύση, λογο, μιγμα, μειωση, πρωι, ρυθμισεις, συγκεκριμένο, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σοκ, σχεδια, ταυτοτητα, τρακτερ, φορολογια, φορα, χρυση, ψηφιακη, ανηκει, ασφαλεια, εφαρμογη, χωρα, ιδανικο, ιουνίου, ομαδες, πληροφοριες, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα