Copa Africa: Πέρασαν στους «16» Αίγυπτος και Νιγηρία, γκολ ο Σαλάχ (video)

Το πρώτο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ με την Αίγυπτο «σφράγισε» τη νίκη επί της Λ.Δ. του Κονγκό (2-0) και παράλληλα έστειλε τους «Φαραώ» στους «16» του Copa Africa από τον 1ο όμιλο. Λίγες ώρες μετά την αποπομπή του Αμρ Ουάρμτα λόγω «ροζ σκανδάλου».

Μετά τη Νιγηρία, που πέτυχε το 2Χ2 στον 2ο όμιλο, η «οικοδέσποινα» του τουρνουά έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά

από την 2η αγωνιστική των γκρουπ, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.

Ο Αχμέντ Ελμοχαμαντί άνοξε το σκορ στο 25΄, για να ακολουθήσει ο στράικερ της Λίβερπουλ στο 43΄ και να «κλειδώσει» το «τρίποντο» για τους διοργανωτές, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στο στάδιο του Καΐρου.

Οι Κονγκολέζοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο 45λεπτο, ενώ πίεσαν στο δεύτερο την άμυνα της Αιγύπτου χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν.

Το Κονγκό δεν έχει ακόμη βαθμούς μετά από δυο αγώνες και πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να νικήσει τη Ζιμπάμπουε για να έχει πιθανότητες να περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες.

Έχασε την ευκαιρία η Ουγκάντα

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» από την 2η αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχασε η Ουγκάντα στο Κάιρο. Στο πλαίσιο του 1ου ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Ζιμπάμπουε, που πήρε τον πρώτο της βαθμό. Η Ουγκάντα, που είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα επί της Λ.Δ. του Κονγκό με 2-0, προηγήθηκε νωρίς με τον Όκβι (12′), αλλά πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μπιλιάτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έκανε το 2Χ2 η Νιγηρία και πρόκριση στην επόμενη φάση

Το 2Χ2 στην φάση των ομίλων του Copa Africa (2ος) έκανε η Νιγηρία, η οποία επικράτησε με 1-0 της Γουϊνέας στην Αλεξάνδρεια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά. Όπως και στην πρεμιέρα εναντίον του Μπουρουντί, οι «Σούπερ Αετοί» επικράτησαν με το ίδιο σκορ, χάρις στο γκολ του Ομερούο στο 73′ της αναμέτρησης. Το νικητήριο τέρμα, μάλιστα, επιτεύχθηκε τέσσερα λεπτά νωρίτερα από εκείνο του Ιγκάλο στις 22/06, με το οποίο η Νιγηρία είχε μπει… με το δεξί στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Ποδόσφαιρο – Gold Cup (4ος όμιλος – 3η αγωνιστική): Προέλαση ΗΠΑ με Άλτιντορ

Ο Ζόζι Αλτιντορ σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, για να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν με 1-0 τον Παναμά και να εξασφαλίσουν θέση στον προημιτελικό του Gold Cup, με το Κουρασάο.

Στην 42η εμφάνισή του με τις ΗΠΑ, ο Αλτιντόρ με ένα εντυπωσιακό εναέριο σουτ, σκόραρε 19 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και εξασφάλισε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι η κάτοχος του τίτλου θα παίξει με το Κουρασάο την Κυριακή (30/06) στη Φιλαδέλφεια.

Ο Παναμάς, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον όμιλο με έξι βαθμούς, θα αγωνιστεί την ίδια νύχτα, με την Τζαμάικα, νικήτρια του τρίτου ομίλου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της διοργάνωσης χωρίς να δεχθούν γκολ και σημειώνοντας 11 σε ένα όμιλο που συμπεριελάμβανε επίσης τη Γουιάνα και το Τρινιντάντ κ’ Τομπάγκο.

Οι δύο τελευταίες, αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό. Ο Ντανς (54′) για τη Γουιάνα και ο Μολίνο (80′) για το Τρινιντάντ κ’ Τομπάγκο, ήταν οι σκόρερ της αναμέτρησης. To Gold Cup φιλοξενείται στις ΗΠΑ, στην Κόστα Ρίκα και στην Τζαμάικα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα