«Κροκοδείλια» δάκρυα ΜΜΕ για ορισμένα ιδρύματα

Πόνο ψυχής βγάζουν τώρα ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης για τα Ιδρύματα, προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση και καθοδηγούμενα όπως όλα δείχνουν από «γαλάζια» δάχτυλα.

«Μας στερεί το κράτος τον σκοπό μας, αυτή η περιουσία ανήκει στους ασθενείς και με αυτό τον φόρο δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εργαζομένους μας και να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας», αναφωνούσε πρωί πρωί στον ΣΚΑΪ η «διαχρονική» πρόεδρος του ασύλου Ανιάτων.

Τις ίδιες διαμαρτυρίες ορμόμενη από τον ΕΝΦΙΑ τις έκανε η κ. Ηλιάδη

και το 2016, όταν κοινοποιήθηκε ο φόρος για τα περίπου 800 ακίνητα του ιδρύματος, που αυξήθηκε κατά 100.000 φτάνοντας τις 800.000 ευρώ, σημειώνει εύλογα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σημειώνουμε εδώ ότι τότε τους τρόφιμους του πλούσιου ιδρύματος τάιζε η Εκκλησία, διαφορετικά μάλλον θα είχαν πεθάνει από ασιτία.
Η ίδια η κ. Ηλιάδη δήλωνε εγγράφως ότι θα αναγκαστεί κλείσει το ίδρυμα.

Όπως πρόσφατα διαπίστωσε η δεύτερη ή τρίτη κατά σειρά αρμόδια επίτροπος, που ανέλαβε από πλευράς Δήμου Αθηναίων να παρακολουθήσει την προσπάθεια εξυγίανσης του Ασύλου Ανιάτων, τα πράγματα έχουν μπει σε μια τάξη και τα λογιστήρια σε λειτουργία.

Είναι παράξενο λοιπόν που τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν ξαφνικά και με «πόνο ψυχής» όλα αυτά τα ιδρύματα, τους ιδιωτικούς οργανισμούς με φιλανθρωπικό έργο.

Δεν θυμούνται οι καλοί συνάδελφοι τα σκάνδαλα αυτών των ιδρυμάτων, που κατασπατάλησαν με αδιαφάνεια και συχνά με ιδιοτελή κίνητρα πλουτισμού, κληροδοτήματα, περιουσίες, διαθήκες κ.λπ., διερωτάται ο συντάκτης της εφημερίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα