Κρίσιμες ώρες για τον Παναθηναϊκό: «Αναζητούνται» περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ

Μετά τη χθεσινή απόφαση της Super League να μην εγκρίνει την πρόταση της ΑΕΚ που ζητούσε αλλαγή του κανονισμού για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται και κατ’ επέκταση αποφυγή του υποβιβασμού, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Τον τελικό λόγο για τον υποβιβασμό τον έχει η ΕΠΟ, ωστόσο θεωρείται

απίθανο να αλλάξει στάση μετά την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

Οι «πράσινοι» έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα από πέντε 24ωρα και συγκεκριμένα η «dead line» ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου, προκειμένου έως τότε να έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για να μπορέσουν να παρουσιάσουν έναν πλήρη φάκελο ενώπιον της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στην κατηγορία των μεγάλων. Ο κίνδυνος υποβιβασμού, όμως, παραμένει ακόμη κι αν η ΕΠΟ δώσει κάποια παράταση στις ΠΑΕ μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Κοντά στα 11 εκ. ευρώ είναι οι απαιτήσεις προς τρίτους, αλλά με ένα ποσό που να αγγίζει τα 4 εκ. ευρώ ο κίνδυνος του υποβιβασμού «σβήνεται». Συγκεκριμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι 5.9 εκατ. ευρώ (3 εκατ. για την αδειοδότηση και τα υπόλοιπα αφορούν υποχρεώσεις μετά την 1η Ιανουαρίου, για τις οποίες θα υπάρξει κάποιος διακανονισμός).

Από χθες οι πιέσεις προς τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας είναι αφόρητες, εντός κι εκτός του περιβάλλοντός του, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγωνιά και αποδοκιμάζει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα