Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάκης Αντωνόπουλος

Ο Μάκης Αντωνόπουλος έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Συγγραφέας, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός έγραψε τη δική ιστορία στον καλλιτεχνικό χώρο. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο Κώστας Βήχας στο facebook:

«Σήμερα χάσαμε τον αγαπητό φίλο συνάδελφο σκηνοθέτη, ηθοποιό ΜΑΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ…. Γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας

και τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στην Κύπρο. Βραβευμένος με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα Tο βοσκοπαίδι από την Παναγιά.

Θεατρικά του έργα έχουν παιχθεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ρωσία, στην Αγγλία και στην Ιταλία……. Φιλέ συγκλονίστηκα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου σου, δυστυχώς δεν πρόλαβα ή μάλλον δεν προλάβαμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου σου…… πεθαίνει μόνο αυτός που δεν αφήνει τίποτα πίσω του… Καλό ταξίδι φίλε Μάκη».

Το ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού) Πάφου τον αποχαιρέτησε με τια ανακοίνωση:

Το ΑΚΕΛ Πάφου πληροφορήθηκε με μεγάλη θλίψη το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη, συγγραφέα, σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Μάκη Αντωνόπουλου. Ενός πραγματικού φίλου του ΑΚΕΛ, ενός ανθρώπου του οποίου η ζωή ήταν ταυτισμένη με τα γράμματα και τις τέχνες.

Ο Μάκης Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στην Κατερίνη και ως γνωστό, για πολλά χρόνια έζησε και εργάστηκε στην Πάφο, αναπτύσσοντας πλούσια και πολυσχιδή πολιτιστική – και όχι μόνο – δραστηριότητα. Ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ακαδημίας Θεάτρου της Βουδαπέστης. Ήταν μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Ελλάδας και της Εταιρείας Λογοτεχνών Ελλάδας. Η προσφορά του στον πολιτισμό και στα κοινά ήταν πλούσια και σημαντική. Άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του με την παρουσία του στα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάφου.

Ως ΑΚΕΛ Πάφου, είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με τον αξέχαστο Μάκη Αντωνόπουλο ιδιαίτερα στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και σε ζητήματα που αφορούσαν γενικότερα την πολιτιστική ανάπτυξη της Πόλη μας. Είχε άλλωστε ουσιαστική συμβολή και προσφορά με την συμμετοχή του στο Πολιτιστικό Γραφείου της Ε.Ε του ΑΚΕΛ Πάφου. Είχαμε επίσης την τιμή, ο Μάκης Αντωνόπουλος να κοσμήσει με την παρουσία του, ως υποψήφιος το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις για τον Δήμο Πάφου στις Δημοτικές Εκλογές του 2011.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα