Κορονοϊός: Επέστρεψε το lockdown στη Γερμανία – Στο 2,76 ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας

Στο «κόκκινο» ξανά η Γερμανία σχετικά με τον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα να επιστρέψει το lockdown σε συγκεκριμένη περιοχή (Γκίτερσλοχ). Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε την Τρίτη (23/06) ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη χώρα εκτινάχθηκε στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα.

Την Παρασκευή (19/06) ήταν μάλιστα στο 1,06… Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει σε επιφυλακή τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η επιδημία δεν έχει τελειώσει,

προειδοποιεί στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

More than 1,300 workers test positive: Germany fights to control coronavirus spread at meat plant https://t.co/fQElYqPrCa via @TheLocalGermany

— dominicg (@dominic91002523) June 23, 2020

Σε καραντίνα γερμανική περιφέρεια

Οι αρχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσαν, λοιπόν, ότι τίθεται σε lockdown η περιφέρεια Γκίτερσλοχ μετά την έξαρση κρουσμάτων σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος της περιοχής.

Η μονάδα συσκευασίας κρεάτων στη συγκεκριμένη περιοχή είχε λάβει εντολή να κλείσει μετά από περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού στο εργοστάσιο που απασχολεί 6.000 εργαζόμενους.

Η υπόθεση είχε σημάνει συναγερμό στη χώρα, που αναζητά σημάδια πιθανού δεύτερου κύματος κρουσμάτων. Άλλες εστίες της επιδημίας έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο και το Γκέτινγκεν.

#Coronavirus pandemic exposes existing problems in Germany’s meat industry

Keywords
Τυχαία Θέματα